Hírek
20535 hír az adatbázisban
Bejött a Szigeten a fesztiválkártya
Marketinginfo.hu - 2011-08-23 11:40
Digitális

A Metapay fesztiválkártyát használók elégedettek voltak, így 2012-ben is ez marad a hivatalos fizetőeszköz a legnagyobb fesztiválokon, és a rendszert megnyitják a MasterCard PayPass kártyabirtokosai számára is.

A Metapay által megkérdezett közel 1000 fesztivállátogató nagy része elégedett volt a fesztiválkártyával. A látogatók 78 százaléka szerint a készpénzes fizetéshez képest gyorsabb; 68 százalék szerint egyszerűbb; 61 százalék szerint biztonságosabb a Metapay Fesztiválkártya használata. A Metapay ügyfélkezelését a megkérdezett látogatók 95 százaléka kitűnőnek értékelte. Az idei sikerre alapozva jövőre is a Metapay érintésnélküli fizetési technológiája, a Metapay Fesztiválkártya lesz a Sziget Szervezőiroda nyári fesztiváljainak, a Heineken Balaton Sound, a VOLT és a Sziget Fesztivál hivatalos fizetőeszköze.

A hazai fejlesztésű Metapay Fesztiválkártya több mint 4 millió tranzakció megvalósulását tette lehetővé a nyári fesztiválokon, a Budai Gourmet-n, a VOLT-on, a Heineken Balaton Sound-on és a Sziget Fesztiválon. A magyar IT-fejlesztői tudásra épülő innovatív termék a készpénzmentes fizetésre nyújtott kényelmes megoldást a nyári rendezvényeken. A Metapay Fesztiválkártya ma a világon a legkorszerűbb fesztiválos fizetési rendszerek közé tartozik, más országok fesztiváljain leginkább még mindig vócsereket és készpénzt alkalmaznak fizetési eszközként. A Metapay Fesztiválkártya azért is egyedi, mert független cég még soha nem volt képes ilyen nagyszámú látogatót és tranzakciót kiszolgáló IT és logisztikai rendszert létrehozni és sikeresen működtetni.

A Metapay a Szigeten a Fesztiválkártya mellett a Vodafone mobilszolgáltató NFC-s alkalmazását is támogatta. Ez a technológia lehetőséget biztosított a mobil telefonokkal való fizetésre. A Vodafone Szigeten lezajlott tesztjét követően jövőre várható az NFC-s telefonok tömeges piacra dobása.

Az érintés nélküli bankkártya-technológia kifejlesztésével foglalkozó, a fesztiválos kísérleti projektet idén már szponzorként támogató MasterCarddal együttműködésben jövőre megnyitják a rendszert a PayPass kártyabirtokosok felé is: a Metapay Fesztiválkártya mellett a PayPass kártyákkal rendelkező ügyfelek is készpénzmentesen fizethetnek majd a kereskedőknél. A már jelenleg is több bank kínálatában elérhető PayPass technológiával ellátott bankkártyákat (vagy karórákat) fizetéskor csupán néhány centiméterre kell közelíteni az elfogadó terminálokhoz, majd egy rövid hangjelzést követően megtörténik a fizetés. Egy fizetés mindössze 2-4 másodpercet vesz igénybe.

Ma Magyarországon a MasterCard PayPass vagy Maestro PayPass bankkártyákat és órát többek között elfogadják a Tesco, a Tesco Express, a McDonald's, a Burger King, a KFC, a CBA, a Costa Coffee, az IKEA Food, Starbucks, a Subway, az Inmedio, a Rossmann, a Palace Cinemas és a DM pénztárainál is.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nőtt a PayPass-használat a legnagyobb hazai fesztiválokon
  Négyszer többen fizettek PayPass kártyával
  Durex élményterápia az idei Sziget fesztiválon
  Több egyérintéses fizetés a fesztiválokon
  A sör- és üdítőmárkák a legnagyobb fesztiválszponzorok
  Egyre népszerűbb az internetes bankkártyás fizetés
  Márkázott várót nyitott a reptéren a MasterCard
  Népszerű a Percalapú Fesztiváljegy
  Bulizás perc alapon
  Készpénzmentes övezet lesz a Sziget

További hírek ebben a kategóriában

Elstartolt a MMSZ minősítő platf...
Az ABB új elektromos hajtású víz...
Social Media üzletággal erősíti ...
A digitális átalakulás nem csak ...