Hírek
22434 hír az adatbázisban
Hátrányos helyzetűek oktatását segíti a Vodafone
Marketinginfo.hu - 2011-01-12 09:26
CSR

A H2O (Hátrányos Helyzetűek Oktatása) projekt egy nevelési módszert szeretne elterjeszteni. Cél, hogy elősegítsék a különböző szociális, kulturális háttérrel rendelkező gyermekek iskolán belüli együttműködését.

A program egy speciális csoportmunkán és differenciált tanulásszervezésen alapuló tanítási eljárás, amely lehetővé teszi a tanárok számára a magas szintű pedagógiai munkát olyan osztályokban, ahol a tanulók közötti tudásbeli különbség és kifejezőkészség tág határok között mozog.

A Vodafone Magyarország a H2O Projekttel, a Kürt Zrt-vel és a Digitális Esélyegyenlőség Alapítvánnyal közösen hirdette meg hátrányos helyzetű általános iskolák számára a pályázatot. A kiírás olyan magyar általános iskolákhoz szól, ahol az intézményben a hátrányos helyzetű gyerekek aránya meghaladja a 40%-ot, illetve a fenntartó önkormányzat nyilatkozatban támogatja a pályázatot.

A program, amelyet a nyertes intézmények minden tanárának el kell sajátítania, alkalmas a hátrányos helyzetű, tanulásban lemaradt tanulók esélyegyenlőségének megteremtésére, mivel a kezdeti időszakban felismerhetővé és kezelhetővé teszi a rangsorbeli problémákat, csoportfoglalkozások és speciális instrukciók segítségével növeli a tanulók együttműködési képességét, valamint az eltérő képességeket megmozgató tananyag alkalmazásával különböző készségeket bontakoztat ki.

A speciális munkaszervezés lehetőséget ad a pedagógusnak arra, hogy a feladatok sikeres végrehajtása érdekében megtanítsa a gyerekeket a csoporton belüli együttműködési normákra, illetve alkalma nyílik a hierarchikus rend megváltoztatására, amely alapjában véve felelős a csoporton belüli egyenlőtlenség kialakulásáért. Mindezek sikeres működése érdekében a tanárnak meg kell tanulnia a diákok között kialakult státusproblémák kezelését.

A Komplex instrukciós programban a tanár célja az, hogy minden diáknak megadja a lehetőséget a munkában való egyenrangú munkavégzésre, tudatosítsa, hogy mindenkinek van olyan képessége, amely alkalmassá teszi a feladatok megoldásában való sikeres közreműködésre.

A Vodafone anyagi támogatással járul hozzá, hogy átlag alatti iskolák a program és az abban használt módszerek segítségével átlag felettivé váljanak. A vállalat három iskolát támogat, ahol a Komplex instrukciós program bevezetését a tanárok felkészülésével és a szükséges eszközök finanszírozásával segíti. A program 2011 szeptemberében indul, és az iskoláknak legalább 5 éven keresztül kell alkalmazniuk.

Szakonyi BalázsNYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Dr. Oetker rajzpályázat a családokért
  Nem vállalati cél az esélyegyenlőség
  Feltöltést díjaz a Vodafone
  Díjazták a Vodafone társadalmi szerepvállalását
  Mobilreklámos fejlesztést debütál a Vodafone
  Humanitárius Alapot hozott létre a Vodafone
  SMS-ben igényelhető utasbiztosítás a Vodafone-nál
  Újabb nagykereskedelmi partnerekkel dolgozik a Vodafone
  Mobilinternetes promót indított a Vodafone
  BMW-ket sorsolt a Vodafone
  Elektronikus egyenlegfeltöltés a Vodafone-nál
  Az elektronikus számlát népszerűsíti a Vodafone
  Piackutatási verseny a Vodafone-nal

További hírek ebben a kategóriában

Segítség a járvány alatt a Coca-...
P&G: több mint 150 raklap termék...
A Vodafone is csatlakozott a Glo...
Mindent az OEKO-TEX 100 minősíté...