Hírek
21641 hír az adatbázisban
A lakosság több mint fele nem készül a nyugdíjas korra
MTI - 2011-09-12 19:34
Kutatás

A 35 évnél idősebbek körében végzett felmérés másik tanulsága, hogy a megkérdezettek többsége a család feladatává teszi az idősek ellátását.

A 35 éven felüli aktív alkalmazottak 20 százaléka foglalkozik azzal, hogy miből él meg nyugdíjas korában, míg 59 százalékuk nem szentel komolyabban figyelmet arra, hogy felkészüljön nyugdíjas éveire - derül ki az Aegon Magyarország megbízásából a BellResearch által készített felmérésből. Akik foglalkoznak a nyugdíjukkal, azok 10-30 ezer forint havi megtakarítással számolnak, úgy vélik, ennyit kell félretenni öreg korukra.

A 35 évnél idősebbek körében végzett felmérés másik tanulsága, hogy a megkérdezettek többsége a család feladatává teszi az idősek ellátását. A sorban csak második helyen áll az állam, a harmadik helyen pedig az önköltségi alapon működő ellátó intézményeket - idősek otthonait - említették. A válaszadók szerint az ilyen intézmények közül az államiak színvonala közepes, a magánkézben lévők pedig drágák.

A kutatásban megkérdezettek 60 százaléka aggódik komolyan a megtakarításai miatt, ami arra utal, hogy a magyarok bizonytalanná váltak a bankok és más pénzügyi szolgáltatók stabilitásával, és a szabályozói környezettel szemben is - áll a közleményben.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  57 évesen szeretnének nyugdíjba menni a magyarok
  A kínai Y-generáció nem tervezi a nyugdíjas éveit
  10-ből 8 ember nagyon nehéz nyugdíjas évekre számít
  A nyugdíjasok közel kétharmada visszamenne dolgozni
  A nők és az idősebbek tudatosabb vásárlók
  A magyarok 58%-a nem takarékoskodik nyugdíjas korára
  Nem fektetjük be a reálhozamot
  Öngondoskodási indexet indított az OTP
  Öngondoskodás: elméletből ötös, gyakorlatból elégtelen a magyaroknak
  Nem lehet megélni az állami nyugdíjból

További hírek ebben a kategóriában

Vállalati márkaépítésben a jelöl...
Más IT kompetenciákat keresik le...
A cégek ötöde szerint nem is leh...
Tízből hárman váltottak már állá...