Hírek
22780 hír az adatbázisban
Kicsivel többet költünk majd Karácsonykor
Marketinginfo.hu - 2011-11-09 11:46
Kutatás

Idén átlagosan 34.800 forintot tervezünk költeni karácsonyi ajándékokra - derül ki az Árukereső.hu hazai online felméréséből.

A felmérés szerint a magyarok átlagosan 34.800 forintot terveznek költeni idén, ami pontosan ezer forinttal több, mint 2010-ben. Ugyanakkor a megkérdezettek harmada 20.000 forintnál is kevesebbért fog ajándékokat vásárolni az ünnep előtt. A Árukereső.hu kutatásból az is kiderült, hogy idén egy ember átlagosan 6 főnek vesz ajándékot, ami eggyel kevesebb, mint tavaly. A férfiak összességében több pénzt terveznek költeni idén, mint a nők, tehát a csökkenés különösen látványos a nők körében.

A válaszadók 69%-a vásárolna az interneten is karácsonyra. Az online vásárlók többsége azért választja a webáruházakat, mert nem kell sorban állni, és az árak gyakran alacsonyabbak, mint a hagyományos boltokban. A termék kiválasztásakor a legtöbben a minőséget helyezik előtérbe, csak a vásárlók harmada számára legfontosabb szempont az ár.

A válaszadók 85%-a tájékozódik az internetről, melyet a nagyáruházak akciós újságjai követnek.

A legtöbben akkor kezdenek el vásárolni, amikor megjelennek a karácsonyi akciók a boltokban, de a magyarok harmada csak az ünnep előtti egy-két hétben szánja rá magát a vásárlásra. Ilyenkor a magyar fogyasztók fele néhány nap alatt megveszi, amit szeretne, összesen néhány óra vásárlással. A vásárlók negyede összesen még egy egész napot sem szán a karácsonyi bevásárlásra.

Idén a legnépszerűbb interneten vásárolt karácsonyi ajándék a ruházati cikk, műszaki termék, könyv és kozmetikum lesz. Tavalyhoz képest az Árukereső.hu elemzése szerint jóval népszerűbbek lettek a gyerekjátékok. A férfiak műszaki és háztartási elektronikai termékeket, valamint mobiltelefonokat vesznek, a nők pedig a ruhák, könyvek és gyerekjátékok vásárlását tervezik idén az interneten.

A kutatást az Árukereső.hu összesen 2524 fő megkérdezésével készítette 2011. november első hetében.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ennyit költ karácsonyi ajándékokra egy internetező család
  Átlagosan 35 ezret költöttek itthon ajándékokra
  Egyre többen vesznek online ajándékot
  Inkább itthon költünk nyaralásra
  Kevesebbet költünk éttermekre
  Kevesebb és olcsóbb ajándék kerül a fa alá
  Karácsonyi ajándékok nőknek és nőktől
  Stabil a kereslet a karácsonyi szezonális édességek iránt
  Stagnál a cégek ajándékozási kedve
  A legnépszerűbb karácsonyi ajándék a ruházat és a kiegészítők
  Kisebb, de mobilabb lesz az idei karácsony?
  A magyarok felének szerény karácsonya lesz
  Alig 30.000 forint jut karácsonyi ajándékokra

További hírek ebben a kategóriában

A magyarok megszokták az erős üg...
Sokan akár fel is mondanának rug...
Mi a sikeres karrierváltás titka...
A nők helyzete a munkahelyeken
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...