Hírek
22512 hír az adatbázisban
Karácsonyi ajándékok nőknek és nőktől
Marketinginfo.hu - 2011-11-21 09:45
Kutatás

Utazásnak örülne legjobban a magyar nő karácsonyra - derült ki a Femina.hu és az Árukereső.hu közös kutatásából.

Karácsonykor másként költ egy szingli és egy párkapcsolatban, vagy házasságban élő nő, abban azonban közösek, hogy az utazásnak mindannyian örülnének. Ezt követi az illatszer, parfüm, kozmetikum kategória, majd a ruhanemű, a könyv, háztartási gép és ékszer, bizsu. Az egyedülálló nők körében népszerűbb ajándék az illatszer, illetve a könyv, míg a házasságban élő asszonyok közül jóval többen örülnének háztartási gépeknek.

Az Árukereső.hu és a Femina.hu kutatásban részt vevő 3700 nő párkapcsolatban élő részének háromnegyede biztosan megajándékozza a szüleit, valamint párját. Az egyedülálló nők közül többen vesznek ajándékot barátaiknak és nagyszüleiknek, mint azok, akik már párkapcsolatban élnek. Idén viszont a nők csupán 1%-a vesz ajándékot a szomszédjának.

Számítástechnikai eszköz, utazás és könyv azok az ajándékok, melyekre a magyar nő szerint párja vágyik. A válaszadók negyede viszont még nem tudja, hogy párja, vagy férje milyen ajándéknak örülne idén karácsonykor. A megkérdezettek háromnegyede az interneten tájékozódik vásárlás előtt, az egyedülálló nők szívesen sétálgatnak nagyáruházakban döntés előtt. A kapcsolatban vagy házasságban élők közül pedig többen tájékozódnak nagyáruházak szórólapjairól, mint a szinglik. A magyar nők fele előre eltervezi, hogy kinek mit fog venni, míg ötödük megkérdezi, hogy ki mire vágyik és szintén ötödük anyagilag is beosztja, hogy kire pontosan mennyit szeretne költeni. A nők csupán 10%-a veszi meg azt az ajándékot, amibe vásárlás során beleszeret.

A nők csupán 14 százaléka tervezi új ruha vásárlását karácsony estére. Azonban az internetező nők 80 százaléka magának is vásárol a karácsonyi ajándékok beszerzésekor. Az egyedülálló nők 10 százaléka kifejezetten sok mindent vesz meg magának ajándékbeszerző körútján. A vásárlás során a megkérdezettek kétharmadát idegesíti, hogy nagy tömeg van mindenhol, felüket zavarja, hogy maga az ünnep háttérbe szorult és feszültek az emberek. A nők több mint fele a szekrény mélyére süllyeszti azokat az ajándékokat, melyeknek nem örül, harmaduk megpróbálja továbbajándékozni, és csak hatoduk próbálja meg visszavinni a boltba, vagy eladni.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Webshopot indított a Femina Media
  Kevesebb és olcsóbb ajándék kerül a fa alá
  Kicsivel többet költünk majd Karácsonykor

További hírek ebben a kategóriában

Az idei digitális fotós trendek ...
Az informatikai szakemberek élet...
A fiatalok csupán 31 százaléka t...
Az elektromos mobilitásra való á...