Hírek
22780 hír az adatbázisban
Egyre többen vesznek online ajándékot
Marketinginfo.hu - 2012-11-13 10:58
Kereskedelem

A magyarok átlagosan 33.900 forintot terveznek költeni karácsonyi ajándékokra - derül ki az Árukereső.hu felméréséből.

Az Árukereső.hu kutatása szerint a vásárlók idén átlagosan 33.900 forintot terveznek költeni a karácsonyi időszakban. A magyarok harmada 20 ezer forint alatti összeget fog tudni kiadni, 12 százalékuk viszont 50 ezer forintnál is többet szán idén karácsonyra. A férfiak, illetve a Budapesten élők kicsivel nagyobb költést engedhetnek meg maguknak az ünnepekre, a nők ugyanakkor több embert fognak megajándékozni.

Idén a magyar internetezőknek már 69 százaléka tervezi, hogy az interneten is vásárolni fog karácsonyra. 2010-ben ez az arány csak 48 százalék volt, tavaly pedig 57 százalék, azaz két év alatt több mint 40 százalékkal nőtt a karácsonykor webáruházakban vásárlók aránya. A vevők több mint fele azért választja az online boltokat, mert ott nem kell sorban állni és nincs tömeg. A vásárlók közel fele számára döntő érv az internetes vásárlás mellett a termékek sokszínűsége, illetve az olcsóbb árak. A konkrét bolt kiválasztásakor a legtöbben a megbízhatóságot, a széles termékkínálatot és az árfekvést helyezik előtérbe. Mind a termék, mind a bolt kiválasztásakor évről évre egyre többen szánnak komoly figyelmet arra, hogy megfelelő garancia jár-e a termékhez.

Az internetes felhasználók 88 százaléka mondta, hogy a karácsonyi vásárlás kapcsán is az internetről tájékozódik. 66 százalékuk számára nyújtanak irányadó információt a nagyáruházak akciós újságjai. A legtöbben akkor kezdenek el vásárolni, amikor megjelennek a karácsonyi akciók a boltokban, de a magyarok harmada csak az ünnep előtti egy-két hétben szánja rá magát a beszerzésekre. Ilyenkor a magyar fogyasztók fele néhány nap alatt megveszi, amit szeretne, összesen néhány óra vásárlással. A vásárlók ötöde összesen még egy napot sem szán a karácsonyi bevásárlásra.

Idén a legnépszerűbb interneten vásárolt karácsonyi ajándékok a ruházati cikkek, műszaki termékek, könyvek és gyerekjátékok lesznek. Az elmúlt évek trendjeit megfigyelve az Árukereső.hu elemzése szerint az online vásárolt termékek toplistáján egyre előkelőbb helyre kerülnek a gyerekjátékok. A nők körében mára a harmadik legnépszerűbb online megrendelt karácsonyi termékkategória a gyerekjáték.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Kiderült mire költenének inkább a magyarok
  Ennyit költ karácsonyi ajándékokra egy internetező család
  E-kereskedelmi versenyt indított az Árukereső.hu
  Gyakori borfogyasztók az internetezők
  Kicsivel többet költünk majd Karácsonykor
  Sokan az interneten készülnek az iskolakezdésre
  Visszafogottabb karácsonyt tervezünk

További hírek ebben a kategóriában

Háromból kettő magyar még soha n...
Két tipp elektromos autó vásárlá...
Hogyan készítsen jól konvertáló ...
Kaukázusi kefirt hív vissza az A...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...