Hírek
23030 hír az adatbázisban
Innovációs világranglista: idén a 3M-é a pálma
Marketinginfo.hu + MTI - 2012-12-04 11:12
Kutatás

A világ vezető innovációs vállalatairól a Thomson Reuters üzleti hírügynökség által összeállított top-100 ranglistán az USA 47 vállalattal képviselteti magát, és közülük kerül ki az első helyezett is, a 3M.

Az innovációs ranglista egyúttal a világ legbefolyásosabb vállalatainak a ranglistája is, amint azt az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériumának egyik elemzése megjegyzi: "az innováció a versenyképesség, a bér- és foglalkoztatás-növekedés, valamint a hosszú távú gazdasági növekedés legfőbb motorja"- közölte a Magyar Távirati Iroda.

Az idei lista különlegessége, hogy a felmérésbe első alkalommal vontak be nemcsak vállalatokat, hanem egyetemeket és kormányzati szerveket is. Így került fel a listára két dél-koreai egyetem, valamint az amerikai hadsereg és a haditengerészet, mint innovációs központ.

Az első tíz vállalatból nyolc amerikai, kettő pedig francia: a harmadik helyen álló Alcatel-Lucent távközlési, és a hetedik helyen álló Arkemia vegyipari vállalat. Az amerikai vállalatok sorrendben az élen álló 3M után az Advanced Micro Devices, az Altera, az Analog Devices, az Apple, az AT&T, az Avaya és a Boeing.

Az autóipar innovációs szerepének növekedésére utal, hogy az idén a tavalyi háromról hétre emelkedett az ágazatot képviselő vállalatok száma a listán. Az idei listán az Egyesült Államok 47, Japán 25, Franciaország 13, Dél-Korea 7, Svájc és Svédország 3-3, Németország és Belgium pedig 1-1 vállalattal és intézménnyel képviselteti magát.

A 2011-es rangsorhoz képest az Egyesült Államokat héttel több, Japánt pedig kettővel kevesebb vállalat képviseli. Franciaországot 2011-ben 11, Svédországot 6, Németországot pedig 4 vállalat képviselte. 2011-ben a listán szerepelt még négy holland és egy liechtensteini vállalat is.

Iparági bontásban a legnagyobb innovátornak a félvezető-ipari és elektromos alkatrész gyártók számítanak, a második helyen a számítástechnikai hardver gyártók, a harmadikon a vegyipari vállalatok, a negyediken pedig az autóipar áll.

Iparági bontásban a legnagyobb innovátornak a félvezető-ipari és elektromos alkatrész gyártók számítanak, a második helyen a számítástechnikai hardver gyártók, a harmadikon a vegyipari vállalatok, a negyediken pedig az autóipar áll.

A Thomson Reuters a lista mellé tanulmányt is készített az idei eredményekről.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új ügyvezető igazgató a 3M a közép-kelet-európai régió élén
  PR-ügynökséget választott a 3M
  Segítség a szmogban biciklizőknek
  Superbrands díjas a 3M Magyarország
  Elkészült a marketinges ranglista
  3M: új stratégia
  Kevésbé bizakodók a világ vezérigazgatói
  GE: az üzleti vezetőknél továbbra is prioritás az innováció
  Az álláskeresésben is kell az innováció
  Élen járnak a kutatás-fejlesztésben az online cégek
  Technikai, technológiai, üzleti innovációról szólt a Világgazdaság konferenciája
  Továbbra sem akarnak beruházni a vállalkozások
  Innovációs lemaradásban az uniós cégek a globális versenytől
  Innovációs trendek Magyarországon

További hírek ebben a kategóriában

A húsfogyasztás csökkentésére ke...
Ingatlant és gépjárművet biztosí...
A kutya a magyaroknál is teljes ...
Korábban kezdtünk vásárolni és t...