Hírek
23446 hír az adatbázisban
Gyerekeknek kínál szolgáltatást az Amazon
Marketinginfo.hu - 2012-12-06 17:12
Digitális

A karácsonyi szezon beköszöntével az Amazon, korlátlan letöltéssel, előfizetéses multimédia szolgáltatást kínál, a 3 és 8 év közötti gyermekek részére sajátmárkás Kindle Fire tablet-jén.

A tablet- gyártók tudják, hogy nem anya és apa az egyetlen tabletfelhasználó a házban- kommentálja a hírt a Washington Post írása. A Nielsen kutatása szerint a tablet tulajdonosok közel 70 százaléka lehetővé teszi 12 éven aluli gyermekének, hogy használja az eszközt, főleg játékra és tanulásra. A gyerekek közel fele pedig TV-műsorokat vagy filmeket néz a szerkentyűkön.

Az Amazon új szolgáltatása, a "Kindle Free Time Unlimited," nevet viseli és gyermek-barát filmeket, játékokat és könyveket kínál. A gyerekek maguk kezelik saját könyvtárukat és a "svédasztal-szerű" árképzés megakadályozza, hogy túl nagy számlát produkáljanak. A szülők akár hat gyerekre számolva körülbelül 10 dollárt fizethetnek havonta a szolgáltatásért és a díjak akár 3 dollárig is csökkenthetők ha a felhasználó előfizet az Amazon Prime szolgáltatásra.

Amazon nem az egyetlen eszközgyártó, amely családi tablet-et kínál. A Barnes & Noble Nook már széles körű képeskönyv- és limitált videópalettát nyújt, míg az Apple gyermek-orientált filmekkel állt elő, köszönhetően a Netfix gyermekeknek szánt iPad alkalmazásának. Ám az Amazon, amely játékokat, könyveket és videókat is kínál, szélesebb skálán mozog az előbbieknél.

A magánélet-tudatos szülőket megcélozva, az Amazon nem fog hirdetést vagy közösségi média csatlakozást megjeleníteni a gyermekszolgáltatás felhasználóinak.
Jeffrey Chester, a Center for Digital Democracy érdekvédő szervezet képviselője méltatta az Amazon döntését, ugyanakkor felszólította a céget, hogy a gyerek- szolgáltatás ne csupán reklámmentes legyen, hanem az adatprofil-gyártást is mellőzze..

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Önkéntes akció gyermekekért a British Telecomtól
  A vásárlás lehet a táblagépek igazi haszna
  Versenyhatósági vizsgálat az Amazonnál
  Németországban is hasít az Amazon
  A hirdetési eszközökre fókuszál az Amazon
  Digitalizált cédékkel akciózik az Amazon
  Játékfelismerővel digitalizál a Disney
  A Kereskedők, amelyekhez a legjobban kötődnek a fogyasztók
  Tovább nő a tablet népszerűsége-visszaszorul az e-book
  Internetmarketing: új dobások az Amazon-tól
  Üzletlánc alapítását pedzegeti az Amazon
  Van-e élet az Amazon után?
  A divat felé fordul az Amazon
  Az Amazon a brit márkatoplista élén

További hírek ebben a kategóriában

Te mit kezdesz azokkal, akik nem...
Megvannak ‘Az Év Honlapja&...
Már minden hetvenedik dolgozóra ...
Így találd meg a tökéletes domai...