Hírek
21376 hír az adatbázisban
Fenntarthatóság: értékelték a Telenort
Marketinginfo.hu - 2013-01-25 09:20
CSR

Előkelő helyezést ért el a Telenor Magyarország anyavállalata a davosi Világgazdasági Fórumon szerdán közzétett fenntarthatósági rangsorban.

Az iparág szereplői közül a Telenor Csoport lett a 2. leginkább fenntartható cég a nagyvállalatokat évente értékelő neves, a The Global 100 (A világ 100 legfenntarthatóbb vállalata) elnevezésű nemzetközi listán. A szektor első helyezettje a francia Vivendi lett. A Telenor a teljes rangsor 48. helyén végzett.

"A lista fontos visszajelzés számunkra, hiszen teljesítményünket az iparág más fontos szereplőivel is összemérhetjük. A Telenornál úgy látjuk, hogy a vállalati fenntarthatóság mind a befektetők, mind az elemzők számára növekvő jelentőséggel bír." - mondta Ola Jo Tandre, a Telenor Csoport vállalati felelősségvállalási vezetője.

Az első alkalommal 2005-ben megjelent The Global 100 listát összeállító Corporate Knights átfogó szempontrendszert követve értékeli a világ nagyvállalatainak fenntarthatósági programjait. A módszertan a pénzügyi és a biztonsági mutatók mellett olyan indikátorokat alkalmaz, mint az energiafelhasználás, a szén-dioxid kibocsátás, a vízfelhasználás, a hulladék mennyisége, a befizetett adó, valamint az innováció mértéke.

A mobilszolgáltató Magyarországon is szigorú fenntarthatósági szempontok szerint működik: a törökbálinti Telenor Házban üzemel az ország második legnagyobb teljesítményű geotermikus hőszivattyúja. A napkollektor rendszer pedig a munkatársak melegvíz-igényének előállításához szükséges energia több mint 60 százalékát biztosítja. Az épületüzemeltetési rendszereknek, a belső környezetvédelmi irányelveknek illetve a lényegesen nagyobb teljesítményű, de mégis a korábbinál kisebb energiafelhasználású hálózati elemeknek köszönhetően a mobilszolgáltató évről évre csökkenti energiafelhasználását, valamint szén-dioxid kibocsátását.


NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Reklámértést oktat a Telenor
  Okostelefon Akadémia a Telenortól: középpontban a mobilbiztonság
  Telenor: az eladott telefonok kétharmada már okostelefon
  Növelte ügyfélkörét és bevételét a Telenor
  Új főnök a Telenornál
  Januártól új struktúrában működik a Telenor kereskedelmi részlege
  Jótékonysági Sütivásár a Telenor-nál
  Innovációs pályázatot hirdet a Telenor
  Önkénteskedtek a Telenornál
  Megváltozott munkaképességűek a Telenornál
  Etikus üzleti magatartást díjaz a Telenor

További hírek ebben a kategóriában

A L’Oréal ismét a vállalat...
A NaturAqua ismét koraszülöttökk...
A Tesco kivonja a nem újrahaszno...
Megállapodást kötött több egyete...