Hírek
21641 hír az adatbázisban
Egymást érik az innovációs rendezvények júniusban Budapesten
Marketinginfo.hu - 2013-05-21 09:51
Egyéb

A nyár második hetében közel tíz világszínvonalú hazai és nemzetközi IT témájú rendezvényt tartanak a fővárosban.

Sűrű időszak elé néznek a hazai tech szektor szereplői és a startupok: a nyár második hete alatt összesen nyolc hazai és nemzetközi kiállítást, konferenciát és workshopot tartanak Budapesten. Az események jelentős része a szakmabeli érdeklődőkön túl a laikus közönség számára is izgalmas programokat tartogat.

A kiállítások közül a Magyar Innovációs TechShow (HITS) június 11-én tekinthető meg az Akvárium Klubban. Az MMKlaszter által ötödik alkalommal szervezett eseményen az érdeklődők egyrészt megnézhetik és kézbe vehetik a hazai digitális ipar legújabb, legizgalmasabb, már demózható fejlesztéseit, másrészt meghallgathatják a cégépítés és termékfejlesztés legfontosabb kérdéseire, a legújabb hálózati és vezeték nélküli technológiák kínálta lehetőségekre, valamint a 3D nyomtatás által nyitott új horizontokra fókuszáló konferencia előadóit.

A HITS díjátadóval egybekötött záróeseményével indul majd a Design Terminal és a FreeDee Printing Solutions társszervezésében az öt-napos Budapest 3D Printing Days a Design Terminálban, amely a hazai 3D nyomtatás piaci szereplőit, felhasználóit és a technológia iránt érdeklődőket szólítja meg. A TechShow továbbá a Magyar Innovációs Szövetség éves Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyének második napjával is összekapcsolódik. Az innováció népszerűsítéséért évente szervezett országos középiskolás verseny legjobbjai saját standon mutatkoznak be az Akváriumban, illetve a HITS nagyszínpadán.

Szintén a kiállítások sorát színesíti a június 11-én és 12-én tartott, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) által szervezett Innotrends Hungary. A startupokat és nagyvállalatokat egyaránt felvonultató kétnapos kiállítás mellett a NIH rendezvényén politikai-nemzetgazdasági szemszögből foglalkoznak majd a szakértők a hazai K+F iparágban rejlő lehetőségekkel.

A szűkebb szakmának szól majd elsősorban a világ minden tájáról érkező sok száz mérnököt Budapestre vonzó IEEE ICC négynapos rendezvénye. A június 9-13. között tartott esemény fókuszpontjában a digitális kommunikáció technológiai vonatkozásai lesznek. A szakma által a világ legrangosabb mérnök-konferenciájaként számon tartott eseményen bemutatott eredmények határozzák meg a következő évek digitális fejlesztéseinek technológiai alapjait, paramétereit. A rangos esemény magyarországi szervezője a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE).

Az IEEE ICC eseményének zárónapjával kezdődik az Információs Társadalom Parlamentje Konferencia. A június 13-án és 14-én tartott rendezvényen Jakab Roland, az MMKlaszter elnöke kiemelt beszélgetőpartner lesz a Magyar innováció, Magyar IT-Export szekcióban.

Mindeközben a befektetői környezet irán érdeklődők számára külön csemegét kínál a többek között Soros György nevével fémjelzett "Boosting Growth in CEE: PE, VC and Entrepreneurship with George Soros" című, június 12-én tartott, a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület által szervezett esemény.

Végül, de nem utolsósorban szintén ezekben a napokban, június 13-án rendezi a NIH a HTE-vel, a Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platformmal, és az EC DG Connecttel együttműködve a Future Internet (FI) PPP workshopot, amelyre a NIH Andrássy úti székházában kerül sor.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mindennapossá válik az innováció
  Átadták a 2013 legígéretesebb fiatal vállalkozója díjat
  Saját boltot nyitna a főváros
  Innováció: sok az új termék, kevés az új ötlet
  Innovációra lehet támogatást kapni
  Kitart az innováció mellett a Procter & Gamble
  Innováció és boltbővítés a Tesco-nál
  A legtöbb lehetőség az innovációban rejlik a cégek számára

További hírek ebben a kategóriában

sxc Kávé a világűrből
2019-02-01 10:00
Kellemes Ünnepeket és Boldog Új ...
90 éves az Életműdíj tulajdonosa
A Magyar Posta 100 fős létszámle...
Már négyezer termék rendelkezik ...