Hírek
23448 hír az adatbázisban
Optimista a Szallas.hu
Marketinginfo.hu + MTI - 2014-01-09 14:22
Kutatás

A Szallas.hu portál szerint a belföldi turizmus 2014-ben további 3-4 százalékkal nőhet azt követően, hogy előzetes adataik szerint a tavalyi évben a gyenge tavasz ellenére 4,5 százalékkal bővült.

A Szallas.hu 2013-as évre vonatkozó foglalási adatai szerint megdplázódott a mobileszközökről indított foglalások aránya, ma már ez adja a foglalások 6 százalékát, és minden ötödik szállóvendég SZÉP-kártyával fizetett.

Bár a belföldi turizmus a hűvös, hóviharokkal tűzdelt tavasz miatt gyengén kezdett, a szállásadók számára végül jól alakult a 2013-as év: az egy évvel ezelőttihez képest mintegy 4,5 százalékos növekedéssel zárt az ágazat. A jó eredmény elsősorban az erős nyárnak és a balatoni régió népszerűsége újbóli emelkedésének köszönhető - írták.

A közlemény idézi Szigetvári Józsefet, a Szallas.hu ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: az online piac részesedése tovább erősödött a szállásfoglalások terén, így várhatóan 12-15 százalék közötti forgalomnövekedéssel lehet számolni. A piac nagyságát mutatja az is, hogy a portálon csaknem 11 ezer belföldi szálláshelyre lehet foglalni. Hozzátette, hogy különösen keresettek voltak a kuponos szállásajánlatok, ez a szegmens 25 százalékkal bővült 2013-ban.

A Szallas.hu statisztikái szerint tavaly a belföldi szálláshelyre átlagosan 53 ezer forintot költöttek az utazók, 8 százalékkal többet, mint 2012-ben. Az apartmanokért a korábbinál 9 százalékkal magasabb árat fizettek, és a kategóriában több foglalást regisztráltak. Ezzel párhuzamosan a panziók népszerűsége csökkent, és a 3 csillagos szállodák eredménye is stagnált, míg a 4-5 csillagos hotelek foglalási számai növekedtek. A családos utazások jelentősége növekedett az elmúlt évben, ezt nyáron az apartmanok, az őszi-téli szezonban pedig a wellness szállók szolgálják ki legjobban - mondta a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

A portál statisztikái alapján a legtöbb foglalást a somogyi településeken regisztrálták, minden hatodik szállást itt kötöttek le. Somogy megye ráadásul a 2012-es évhez képest csaknem kétszeresére növelte előnyét a második helyen álló Zala megyével szemben. Veszprém részesedése az online szállásfoglalásokból szintén emelkedett, ezzel szemben csökkent Vas, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar megye népszerűsége a belföldi utazók körében.

A városok ranglistájának első tíz helyén nem volt nagy változás a 2012-es évhez képest: még mindig Siófokra utaztak a legtöbben pihenni, a Balaton fővárosát Hajdúszoboszló és Budapest követte a népszerűségi sorban. Balatonlelle ugyanakkor kiesett az első tízből, helyette Szeged került a legkeresettebb célpontok közé. Zalakaros foglalási számai révén két hellyel előbbre került, 2013-ban már a hetedik legnépszerűbb desztináció volt.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  10 százalék felett bővült a belföldi turizmus 2016-ban
  Itt a balatoni strandok toplistája
  Marketingfronton erősít a Szallas.hu
  Rekord a belföldi turizmusban
  Minden második utazó online foglal szállást
  Nagyot lépett a Szallas.hu
  Keresik a legvonzóbb turisztikai célpontokat
  Idén is keresik a legjobb szálláshelyeket
  Bővülhet a belföldi turizmus
  Termékmenedzsert igazolt a Szallas.hu
  Új marketingmenedzser a Szallas.hu-nál
  Megduplázta eredményeit a Szallas.hu
   Közösségi marketing partnert választott a Szallas.hu
  Népszerű mobil alkalmazás szállásfoglalásra

További hírek ebben a kategóriában

Randstad HR Trends 2024: mire sz...
Az európai és a hazai felhasznál...
Allianz otthonbiztosítási kutatá...
A fiatalok majdnem harmada szere...