Hírek
23430 hír az adatbázisban
Hazai vagy külföldi webáruházból vásároljunk?
Marketinginfo.hu - 2014-01-30 11:02
Digitális

Vitathatatlan tény, hogy a határon átnyúló internetes kereskedelem megváltozott piaci környezetet hozott létre.

Éppen ezért a vásárlóknak saját érdekükben tisztában kell lenniük azzal, hogy a külföldi webáruházak működésére a hazaitól eltérő számviteli és jogi szabályozások vonatkozhatnak, amelyek vásárlást követően őket is érintik - olvasható az Árukereső.hu sajtóközleményében. Az online értékesítés teljes volumene az eNET szerint 2013-ban várhatóan 15 százalékos növekedést elérve, 200 milliárd forint összesített forgalom közelében tetőzik majd. Jól mutatják ezek a számok, hogy a hazai internetezők egyre többen és bátrabban nyitnak az online vásárlás felé.

"Minden egyes szolgáltatásunkkal a tudatos vásárlói döntéshozatalt kívánjuk segíteni, melyek közül a tavalyi évben jelentős érdeklődést váltott ki a külföldi székhelyű boltok megjelölése az Árukeresőn, amely egyedüli a hazai piacon. Ezzel a funkcióval arra szeretnénk felhívni a felhasználóink figyelmét, hogy a termék ára mellett informálódjanak az áru garanciális ügyintézésének körülményeivel és az elállási jogukkal kapcsolatban is" - mondta Rácz Csaba, az Árukereső.hu üzletágvezetője.

Rácz Csaba továbbá beszámolt arról is, hogy a tavalyi év októberében kialakítottak egy új megjelenési formát az Árukereső termékoldalain. Ennek értelmében a nem magyar áfával forgalmazó külföldi székhelyű boltok ajánlatai, az alapértelmezett termékoldali forgalmazó listában, egy kifejezetten ezeknek az ajánlatoknak kialakított szekcióban jelennek meg.

Ezzel egyértelművé válik minden felhasználó számára, hogy ezektől a cégektől nem magyar áfával kiállított számlát kapnak. A bevezetést idén február 5-ére időzítették, így a következő karácsonyi szezonig megfelelő idő áll az érintett partnerek rendelkezésre a változtatás lekövetéséhez.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan hatott a vírus az internetes kereskedelemre?
  A legnagyobb webáruházak listája
  A legnagyobb webáruházak listája
  A webáruházak többsége növelte forgalmát tavaly
  Döntően internetes ügyletekkel foglalkozik a határon átnyúló fogyasztóvédelem
  Gyenge a határokon átnyúló elektronikus kereskedelem

További hírek ebben a kategóriában

Te mit kezdesz azokkal, akik nem...
Megvannak ‘Az Év Honlapja&...
Már minden hetvenedik dolgozóra ...
Így találd meg a tökéletes domai...