Hírek
21148 hír az adatbázisban
Felpörgött a vezetői keresés
Marketinginfo.hu - 2014-02-18 10:29
Digitális

Növelte munkaerő-közvetítésből eredő árbevételét a Job Kft.

A magyar tulajdonú JobGroup munkaerő-közvetítéssel és kölcsönzéssel foglalkozó cége az elmúlt időben tudatosan fordult a közép- és felsővezetői pozíciók piaca felé - adta hírül a portál sajtóközleménye. A Job Kft. vezetőinek meggyőződése ugyanis, hogy a gazdasági mozgástér bővítéséhez a cégek a lehető legjobb vezetőket keresik.

"Az elmúlt egy évben a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó tevékenységünk erősítésére koncentráltunk" - mondta Dobár Attila, a Job Kft. ügyvezető igazgatója. "Miközben a 2008 előtt tevékenységünk jelentős részét tette ki a közvetítés, a válság hatására 2008-tól elsősorban a kölcsönzés területén jelentkező igényekre reagáltunk. 2013 elején viszont úgy láttuk, eljött az ideje, hogy újult erővel foglalkozzunk a közép- és felsővezetői kiválasztással. Részben azt látjuk, hogy a vállalatok egy jelentős részénél a fejlődés érdekében komoly kereslet van a legkiválóbb vezetőkre, másrészt úgy gondoltuk, hogy ezen a területen is érdemes hasznosítani a más HR szolgáltatói területen szerzett tudásunkat" - mondta Dobár Attila.

Az elmúlt időszakban négy terület adta a a Job Kft. számára a direkt kereséses megbízások zömét. Bár a mérnöki vezetői keresések, ezen belül elsősorban az autóipari és a szoftvermérnöki pozíciók, az orvosi műszerfejlesztés és a banki szféra a gazdaság egymástól távol eső területeit fedi le, közös bennük, hogy a cégek a hazai és nemzetközi munkakultúrában és munkaszervezésben jártas, felkészült szakembereket keresik.

"Érdekes kettősség figyelhető meg a megbízóink összetételét illetően" - teszi hozzá Szöllősi Tamás, a Job Kft. toborzási vezetője. "Amíg az autóipari vezetői, mérnöki megbízásaink, illetve a pénzügyi szférához kapcsolódó munkák mögött rendre nagy nemzetközi megbízók állnak, addig az orvosi műszerfejlesztők és a szoftveres cégek jobbára magyar tulajdonú vállalkozások. Hallatlan dinamizmus van azokban az eredetileg családi cégekben, amelyek ma már akár több száz szakember bevonásával fejlesztenek világszínvonalú termékeket. Számukra nem Magyarország, hanem a régió, sőt gyakran a világpiac meghódítása a cél, ehhez pedig a nemzetközi vállalati világot megjárt, a multinacionális gondolkodásban jártas és azt alkalmazni tudó vezetőket keresnek. Minden ügyfelünk esetében igaz, hogy csakis a legmagasabb minőségű, legalaposabb keresési munkát fogadják el. Ez a típusú munka mindkét fél részéről kiemelt diszkréciót tételez fel. Előfordult már, hogy felsővezetői keresés kapcsán az ügyfél és köztünk a kommunikáció kizárólag névre szólóan kézbesített, zárt boríték formájában, illetve személyes találkozók keretében zajlott" - mondta Szöllősi Tamás.

A közép- és felsővezetői megbízások esetében a szakmai tudás és a magasfokú nyelvismeret alapvető elvárás. A cégek emellett elődlegesnek tartják a stratégiai gondolkodást, hogy az illető képes legyen a tervek mentén céltudatosan dolgozni és hozni a számokat, valamint hogy képes legyen a csapat motiválására és egyben tartására.

"Bár minden megbízásunk egyedi, mégis azt látjuk, hogy a cégek nem a jó szakembereket, hanem a kimagasló vezetői készségekkel rendelkező embereket keresik. A siker nyitja ugyanis az, ha a vezető a számtalan kihívás közepette is képes embereit összefogni, irányítani, a feladatokat kiadni és számonkérni. Ezt pedig nem az iskolában, hanem korábbi munkahelyeken felépített tudás és tapasztalat alapján lehet sikeresen végezni" - mondta Szöllősi Tamás.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Magasan képzett munkatársakat kölcsönöz a Job Kft.

További hírek ebben a kategóriában

e Íme 2018 legjobb honlapjai!
2018-11-16 18:40
A méheket is mesterséges intelli...
Új ügynökségi brandet vezet be a...
GIPHY-sticker csomag a Topjoy-tó...
Nem bíznak benne, mégis a Facebo...