Hírek
22231 hír az adatbázisban
Fogadj örökbe egy járást
Marketinginfo.hu - 2014-04-10 12:06
CSR

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület legújabb kezdeményezése, amelynek keretében felelős helyi vállalkozókat keresnek, akik szeretnének tenni azért, hogy javuljon a közvetlen környezetükben élő rászorulók helyzete.

Az egyesület eddigi tapasztalatai alapján fejlesztette ki a most induló régiókra felosztott támogatói programot, ami először Hajdú-Bihar megye egyes térségeiben indul el - olvasható a szervezet közleményében. Az "Örökbefogadás programhoz" csatlakozó felelős vállalkozók egy járás kiválasztásával és támogatásával hozzájárulnak ahhoz, hogy az Élelmiszerbank Egyesület minél hatékonyabban tudja az ország egyes részeit lefedni és ezáltal a rászorulókhoz élelmiszert eljuttatni. A támogatáson keresztül a vállalkozó a kiválasztott járás Örökbefogadójává válik.

"Az emberek szívesebben adakoznak, ha tudják, hogy a közvetlen környezetükön tudnak segíteni. A mostani Örökbefogadás program célja, hogy újabb támogatók révén még több rászorulóhoz tudjunk élelmiszer adományt eljuttatni! Első régiónak Hajdú-Bihar megye egyes járásait választottuk, de később szeretnénk a programot kibővíteni az egész ország területére. Reméljük a programunkba sok helyi vállalkozást sikerül bevonni." - nyilatkozta Sczígel Andrea az Élelmiszerbank Egyesület munkatársa.

Magyarországon a hónap végére százezreknek nincsen pénze élelmiszerre, sok háztartásban mindennapos a nélkülözés, még a gyerekek esetében is. A magyar élelmiszeripari gyárakban és hipermarketekben viszont rengeteg olyan élelmiszer keletkezik, amelyet valamilyen okból, például hibás csomagolás miatt, nem lehet forgalomba hozni. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület ezeket a feleslegessé vált ételeket "megmenti" és eljuttatja a rászorulókhoz, ezzel csökkentve a nélkülözők számát. Az Egyesület 220 partnerrel működik együtt országszerte, amelyek összesen mintegy 300 000 rászorulónak nyújtanak segítséget Magyarországon.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Együtt kampányol a trnd és az Élelmiszerbank
  Jót enni jó, jót tenni jó
  Kerüljön kevesebb étel a szemetesbe
  Éttermek és önkéntesek csatlakozását várja az Élelmiszerbank
  Futás egy jó ügyért
  Elkezdődött a munka az Élelmiszerlavinában
  Fórum indul az élelmiszerpazarlás csökkentéséért
  Novodomszky Éva az Élelmiszerlavina nagykövete
  Hétezren kaptak csomagot az Élelmiszerlavina révén
  Tízezer emberen segített az Élelmiszerlavina
  Unilever adomány az Élelmezési Világnapon
  Hátrányos helyzetű falvakat támogat a Syngenta
  Élelmiszerosztást támogat a Syngenta
  Közel 15 tonna élelmiszer-adomány gyűlt össze az Auchanban
  Az élelmiszerpazarlás ellen kampányol a Tesco

További hírek ebben a kategóriában

Akcelerációs program a Tungsramt...
40 millió forintnyi támogatásról...
Tizenháromezer gyermek kapott aj...
A Hankook legújabb jótékonysági ...