Hírek
21734 hír az adatbázisban
Tech oktatás a Vodafone-nál
Marketinginfo.hu - 2015-03-24 10:05
CSR

A Vodafone Magyarország a Skool oktatási és inspirációs program keretén belül 15 diáklányt látott vendégül egy teljes napon át, hogy játékos programokkal hozza elérhető közelségbe számukra a technológia világát.

A tavaly nyáron indított Skool program célja, hogy felkeltse az iskolás lányok érdeklődését a technológia világa iránt, és megmutassa, hogy nőként is lehet érvényesülni ezen a területen. A többségében hazai IT vállalatoknál rendezett műhelyfoglalkozásokon ezidáig több mint 250 fiatal lány vett részt. A programnak ezúttal a Vodafone Magyarország adott otthont. A vállalat igen népszerű a lányok körében, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy a meghirdetett helyekre több mint háromszoros volt a túljelentkezés."A Vodafone Magyarország munkatársainak több mint fele nő és a műszaki osztályon dolgozó hölgyek 13 százalékos aránya is magasabb a jelenlegi alig 10 százalékos országos átlagnál."- mondta a rendezvény egyik házigazdája, Marchhart Pál, a Vodafone Magyarország Vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese. "A Skool program egyedülállóan hatékony kezdeményezés, hisz a lányok testközelből, saját élményeiken keresztül ismerkednek meg a XXI. századi technológiával, így a későbbiekben munkavállalóként is jóval bátrabban mernek majd belépni e világba."- tette hozzá.

"A társadalmi elvárások miatt a lányok nem mernek, vagy eszükbe sem jut technológiai tanulmányokat folytatni. - mondta Koleszár Szilvi, a Skool ügyvezetője. "Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy inspiráljuk a fiatal lányokat arra, hogy a lépjenek túl a társadalom által felállított korlátokon, és váljanak ők is a technológia terület szakértőivé".
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  LEGO robotokkal újít a Vodafone Digitális Iskola Program
  A Vodafone a hölgyekért
  A Vodafone kezdeményezése
  Kibővített anyasági csomagot vezetett be a Vodafone
  Nem nehéz az iskolatáska
  Gördeszka pályát épített a Vodafone
  Több mint 150 pályázat a Főállású Angyal programra
  Mentőkutyásokat támogat a Vodafone
  Mikulással jótékonykodott a Vodafone

További hírek ebben a kategóriában

Kép: Marriott A Marriott adományozott
2019-05-09 12:02
Újrahasznosítási forradalom a Vö...
A NaturAqua ismét támogat
1000 hátrányos helyzetű diák kap...
Megvannak a K&H Hearthstone és a...