Hírek
20073 hír az adatbázisban
500 gyerek szelektált italos kartonokat
Marketinginfo.hu - 2015-06-04 09:15
CSR

Mintegy 500 iskolás és óvodás gyermek részvételével tett kísérletet az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés a legtöbb tejes és gyümölcsleves doboz újrahasznosítási Guinness Rekordjának felállítására.

A rekordkísérlettel az IKSZ célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a hulladékká vált italos kartondobozok szelektív gyűjtésének és újrahasznosításának fontosságára. A Millenáris Parkban szervezett rendezvényen több mint 1000 kg italos kartont gyűjtöttek össze a résztvevő gyerekek és felnőttek. Az eseményt Budapest II. kerületi Önkormányzata, az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., valamint a Sió-Eckes Kft. és a Naszálytej Zrt. támogatásával valósult meg.

A rendhagyó környezetvédelmi kezdeményezés keretében 8 óra alatt legalább 1.000 kg italos kartont kellett összegyűjteni a rekord felállításához, a pontos eredmény az esemény utáni mérlegelés során derül ki, de a résztvevőknek várhatóan sikerült elérniük a rekordot. A Guinness Rekord hivatalos felállításához a szervezőknek most az esemény megvalósulását igazoló dokumentumokat, valamint fotókat és filmfelvételeket el kell küldeniük a rekordot tanúsító szervezet részére.

Az IKSZ munkájának köszönhetően hazánkban az italos kartonok gyűjtése 10 év alatt 2%-ról 23%-ra nőtt, ez azonban még mindig elmarad a jóval régebb óta környezettudatosan gondolkodó nyugati országokhoz képest. Éppen ezért, az IKSZ több mint 10 éve folyamatosan szervezi szemléletformáló, szelektív gyűjtésre ösztönző programjait, amelyeken ez idő alatt mintegy 300.000 iskolás és óvodás gyermek tanulhatta meg játékos módon, hogy miért is fontos szelektíven gyűjteni a hulladékká vált italos kartont, valamint, hogy hogyan lehet újrahasznosítani azt.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az újrahasznosítási pályázat
  Újrahasznosítható PET palack a NaturAqua-tól
  Több milliárd forintnyi értéket teremtett a kartonok gyűjtése
  Közel 60 tonna italoskartont gyűjtöttek a gyerekek
  Hetente egy-két italos kartont gyűjtünk csak szelektíven
  Nő az italos kartonok hasznosítása

További hírek ebben a kategóriában

A Scania 2025-re felére csökkent...
Az AB InBev a környezetért
A LEO „Szeretem a szakmám&...
Diákhitel Ösztöndíj Pályázat