Hírek
23437 hír az adatbázisban
Esélyegyenlőségi egyezményt írt alá a Henkel
Marketinginfo.hu - 2015-06-05 12:03
CSR

A munkahelyi diszkriminációellenes, és esélyegyenlőséget támogató irányelveket rögzítő Sokszínűségi Egyezmény első magyarországi aláírói között van a Henkel Magyarország Kft. is.

Magyarországi vállalatok - köztük a Henkel Magyarország Kft. - az mtd Tanácsadói Közösséggel és a KÖVET Egyesülettel együttműködve indították útjára május 28-án a Diversity Chartert, azaz a Sokszínűségi Egyezményt a IV. Esélykonferencia keretében. A közel 40 aláíró vállalat az esélyegyenlőség, és a befogadó vállalati kultúra kialakítása mellett kötelezte el magát.

A sokszínűség a Henkel stratégiájának egyik alappillére, és kulcsfontosságú szerepet játszik a vállalat sikereiben. A sokszínű - nemzetiség, nemek és életkor szerint is vegyes - csapatok jobb eredményeket érnek el, és a dolgozók egymás különféle tapasztalataiból, kulturális hátteréből inspirációt meríthetnek és fejlődhetnek.

A diverzitás a kollégáknak is remek lehetőség, hogy megismerjenek különféle kultúrákat és gondolkozásmódokat. Jó példa erre a "Triple Two Concept", amelynek keretében a henkeles vezetők karrierjük során legalább két különféle funkcióban, két országban és két üzleti területen dolgozhatnak - emelte ki Gera Csilla, a Henkel Magyarország HR vezetője.

A Henkel dolgozói 124 nemzetből kerülnek ki, a kollégák 80 százaléka Németországon kívül, és több mint a felük a fejlődő piacokon dolgozik. A női menedzserek aránya 32,5%, a top menedzsereké 20,6 százalék, míg a magyarországi menedzsmentben a nők aránya 43 százalék. A dolgozók átlagos életkora 39,7 év, az 50-65 évesek aránya pedig 19,5 százalék a vállalatnál.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Kutatás: lassan lépeget a nemi egyenlőség felé a PR-ipar
  Új játszótér a Henkel és a Rossmann segítségével
  Fenntarthatósági elismerések a Henkelnek
  Munkaadóként ismerték el a Tigázt
  Elkészült a Henkel fenntarthatósági jelentése
  Újabb elismerés a Henkel fenntarthatósági törekvéseiért
  Elismerték a Henkel törekvéseit
  Fenntarthatóságban vezet a Henkel
  A Henkel közzétette fenntarthatósági jelentését

További hírek ebben a kategóriában

65 millió forintos támogatás az ...
Az olimpiára készülő fiatal élsp...
A Mol célja, hogy a régió zöldeb...
Esélyegyenlőség az Auchannál