Hírek
22288 hír az adatbázisban
A Hospice Alapítványt segítik a Kékszalag indulói
Marketinginfo.hu - 2015-06-10 16:06
CSR

Bár a Kékszalag hivatalos nevezése csak június végén lesz, a szervezők legalább 600 hajóra számítanak. A vitorlázók közül többen jelezték, hogy idén egy jó ügy mellé állnak - a cél 1 millió forint összegyűjtése.

A balatoni Kékszalag idei indulói közül többen döntöttek úgy, hogy egy jó ügy mellé állnak. Berecz Zsombor például, aki a tavalyi világbajnokságon elért 15. helyezésével olimpiai kvótát szerzett, a Magyar Hospice Alapítvány támogatói közé tartozik. Hasonlóan döntött többek között a Bolygó vitorlás legénysége vagy Nagy R. Attila, a Team Black Jack kormányosa is, akik szintén a hospice ellátás fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.

A Magyar Vitorlás Szövetség évek óta támogatja az alapítványt - a különbség most az, hogy a legelkötelezettebb versenyzők konkrét pénzösszeget határoznak meg, amelynek összegyűjtésével szeretnék segíteni a hospice tevékenységet. "Úgy gondolom, hogy ha további vitorlázók is csatlakoznak a kezdeményezéshez, a Kékszalag alkalmával is összegyűlhet 1 millió forint támogatás" - mondta Dr. Muszbek Katalin, a Magyar Hospice Alapítvány igazgatója.

A hospice ellátást nyújtó alapítvány az összegyűlt támogatást ápolási időre váltja át, amely lehetővé teszi, hogy a daganatos betegek méltósággal, szeretteik körében tölthessék életük utolsó szakaszát. A Tárki reprezentatív kutatása szerint ugyanis a többség a kórház helyett az otthon melegét választaná, ha kiderülne: gyógyíthatatlan kór támadta meg a szervezetét. "A beteg hozzátartozó ápolása nem egyszerű feladat szakszerű segítség híján - mi azonban a fájdalomcsillapítás és a testi szükségletek kielégítése mellett lelki támogatást is nyújtunk az egész családnak. 1 millió forintból több mint 150 órán át tudnánk a betegek mellett lenni" - magyarázta Dr. Muszbek Katalin.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Qatar Airways promóciója
  Az Ilcsi Szépítő Füvek a Kékszalagon
  A Herendi Porcelánmanufaktúra kupáját nyerik a győztesek
  Az Audi a 47. Kékszalag prémium autós partnere
  A Live PR a Kékszalag kommunikációs partnere
  A ClearWater is támogatja a Kékszalag vitorlás versenyt
  Kékszalag szponzor lett az ÁRKÁD
  Hospice-házat segít az Immochan
  Kétmillió forint értékű összefogás
  Csütörtökön startol a Kékszalag
  Nagy márkák a Kékszalag mögött

További hírek ebben a kategóriában

Forrás: Vodafone A Vodafone nőnapi kampánya
2020-03-06 11:11
a Az AVON a nők jogaiért
2020-03-06 10:57
Campus Fesztivál: hétmilliós ado...
Energiakövetek 2020 pályázat
'A nukleáris energia használata ...
A társadalmi ügyekben aktív cége...