Hírek
22645 hír az adatbázisban
Létszámbővítést terveznek az üzleti szolgáltató központok
Marketinginfo.hu + MTI - 2015-10-13 14:19
Kutatás

Ez átlagosan 2000 új munkahely létrehozását jelentheti az összesen 40 ezer munkavállalót foglalkoztató iparágban.

A következő egy évben 9 százalékos létszámnövekedést tervez az a csaknem 30 magyarországi üzleti szolgáltató központ (SSC), amely részt vett a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) felmérésében, és amely a hazai SSC szektor mintegy felét reprezentálja.

Ez a növekedés átlagosan 2000 új munkahely létrehozását jelentheti az összesen 40 ezer munkavállalót foglalkoztató iparágban - derül ki a HOA és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) MTI-hez eljuttatott közös közleményéből. A felmérésben részt vevő vállalatok 72 százaléka tervez lészámbővítést, és nincs köztük olyan, amely a létszám csökkentését fontolgatná. Az idei felmérésben részt vevő 29 SSC és outsourcing vállalkozás közel 22 000 embert foglalkoztat.

A tervezett létszámnövekedés a felmérés szerint elsősorban azzal magyarázható, hogy a vállalatok közel 60 százaléka tervezi bővíteni szolgáltatási portfólióját, és szeretne elmozdulni a magasabb hozzáadott értéket teremtő szolgáltatások irányába.

Az eredményekből kiderült, hogy a felmérésben részt vevő cégek 90 százaléka használ valamilyen ösztönző programot a munkavállalók számára, és az SSC-k közel 70 százaléka kínál valamilyen karrierutat biztosító programot dolgozóinak.

Minden, a felmérésben részt vevő vállalat igénybe vesz magyar beszállítót, elsősorban HR (83 százalék), IT (69 százalék) és beszerzési (41 százalék) területen.

A kutatásban részt vevők újra és újra elsődleges kockázatnak tekintik működésük szempontjából a több nyelvet beszélő, megfelelően képzett munkaerő-utánpótlás biztosításának megoldatlanságát. Ezért a HOA kiemelt feladatként kezeli a szakember utánpótlás-bázis szélesítését, mind a képzőkkel való együttműködés, mind pedig a munkaerőpiaci szolgáltatókkal való együttműködések keretében - olvasható a közleményben.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Szolgáltató központok Magyarországon: fenntartható sikertörténet?
  Jobban bíznak állásukban a munkavállalók
  Az IT szektorban és a szolgáltató központokban lehet a legjobban keresni
  Több ezer új munkahely létesülhet szolgáltató központoknál

További hírek ebben a kategóriában

A koronavírus járvány nem befoly...
A kkv-k globális helyzetéről szó...
A magyarok többsége vásárolt div...
Az idei digitális fotós trendek ...