Hírek
22945 hír az adatbázisban
Magyar tej párti maradt a Lidl
Marketinginfo.hu - 2016-04-04 15:01
Kereskedelem

A 2015-ös gazdasági évben 6 millió literrel több magyar származású tejet vettek át a gyártóktól, mint egy évvel korábban.

A Lidl Magyarország a 2015-ös gazdasági évben 56 millió liter friss és tartós tejet, 6 millió literrel többet, 2600 tonna trappista sajtot, közel 400 tonnával nagyobb mennyiséget vett át a hazai gyártóktól az előző évhez képest. A vállalat tej és tejtermék exportja is bővült, az elmúlt egy évben 7 európai országba 18-féle magyar tejterméket értékesített közel 650 millió forint értékben.

A vállalat Magyar Tej Hét elnevezésű akcióinak keretében, a Tej Terméktanáccsal együttműködve évek óta kiemelt megjelenési lehetőséget biztosít a hazai származású tejeknek. A Lidl a kiváló minőségű magyar tejeket és tejtermékeket az elmúlt három hónap során két nemzetközi beszerzői rendezvény keretében is bemutatta. Az események alkalmával 27 ország Lidl képvelői számára tette elérhetővé az áruházlánc a kiváló minőségű magyar tejtermékeket, ezáltal is exportlehetőséget biztosítva számukra. Ezen kívül ismert a Lidl széles társadalmi nyilvánosságot kapott adománygyűjtő akciója is, melyet egy értékes magyar tejmárka bevonásával szervezett.

"A hazai származású tej értékesített mennyiségének nagyarányú növekedése, a bővülő export és a folyamatos fejlődés a "Lidl a magyar beszállítókért" programnak is köszönhető. Nagy segítséget adunk hazai beszállítóinknak azzal, hogy a kiemelt marketingkommunikáció mellett export lehetőséget is biztosítunk számukra. Ezen kívül vállalatunk a tejtermékek minőségének és az ellenőrzött eredet garanciájaként, előre be nem jelentett auditok keretében, minden esetben teljes körű nyomon követési vizsgálatot végez" - mondta Nepp Zoltán, a Lidl Magyarország beszerzési ügyvezető igazgatója.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Megállapodást kötött a HIPA és a Lidl
  Újabb kampány indul a magyar tej népszerűsítéséért

További hírek ebben a kategóriában

Kamillateát hívott vissza a Penn...
Kétszer annyian vásárolnak áruhi...
Növelte eladásait novemberben a ...
A Mol csaknem 500 benzinkutat üz...