Hírek
22706 hír az adatbázisban
Újraindul a Bayer mentor program
Marketinginfo.hu - 2016-04-25 17:00
Egészségmarketing

Innovációs pályázati lehetőséget kínál a német gyógyszergyártó egészségügyi-technológiai startupoknak. Fókuszban a női egészség, kardiológia, szemészet, onkológia és radiológia.

A Bayer újra meghirdette Grants4Apps Accelerator nemzetközi programját. Ennek keretében olyan digitális egészségügy-profilú startupok pályázhatnak, amelyek szoftver- vagy hardverfejlesztései, technológiai projektjei hozzáadott értéket képviselnek a betegek és orvosok számára, nagyban hozzájárulnak a betegek egészségi állapotának, életminőségének javításához, valamint elősegítik az egyes gyógyászati eljárások fejlődését.

Idén a Bayer elsősorban olyan projekteket vár, amelyek a cég fókuszterületeit érintik, mint például a női egészség, a kardiológia, a szemészet, a hematológia, az onkológia és a radiológia. A szervezők sem tartalmilag, sem formailag nem szorítják keretek közé az ötleteket: a nevezők bármilyen integrált, új generációs technológiával pályázhatnak, amely támogatja az adherenciát (terápia-hűséget), a diagnosztikát, a gyógykezelés nyomon követését, az orvos-beteg együttműködést vagy az egyes betegségek megelőzését. A megoldások lehetnek mobil alkalmazások, szolgáltatások, online adatfeldolgozásra alkalmas viselhető eszközök, diagnosztikai csomagok vagy akár gyógyászati készítmények.

A Grants4Apps 2013-ban indult, és egyike a Bayer azon sikeres nyitott innovációs kezdeményezéseinek, amelyekkel a vállalat crowdsourcing és co-working projektek keretében kívánja támogatni a fiatal vállalkozókat, valamint szorosabbra fűzni a velük való kollaborációt. 2015-ben 48 országból 215 startup cég jelentkezett a felhívásra.

Azon öt nyertes startup, amelyik a crowdsourcing-alapon működő programra a legígéretesebb digitális egészségügyi koncepcióval pályázik, 50 000 euróig terjedő pénzügyi támogatást valamint 100 napra (augusztustól decemberig) dedikált irodahelyiséget és infrastruktúrát kap Berlinben, a Bayer Pharma AG központjában. Ezen kívül a nyerteseket a Bayer saját szakértői és független üzletemberek mentorálják, üzleti modelljeik továbbfejlesztésében és projektjeik megvalósításában.

A harmadik alkalommal indított innovációs programra magyar pályázókat is várnak, 2016. május 31-ig lehet jelentkezni. Júniusban egy szakértőkből álló zsűri választja ki a legjobbnak ítélt, megvalósításra váró üzleti ötleteket.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Rendkívüli lehetőségeket rejt magában a Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia
  Mire jó az Élet Mentor Program?
  Vezetőváltás a Bayer Hungária Kft. -nél
  Nyolcadik alkalommal adták át a Mentor Oscart
  Csökkentette a GVH a Bayer Hungária bírságát
  A Bayer pályázat a startupoknak
  A Bayer betekintést nyújt az összes növényvédelmi kutatásába
  A Bayer Hungária is „Megbízható Munkaadó”
  Nokia néven az okos egészségügyi eszközök
  Új ügyvezető igazgató a Bayer élén
  1000 diák a Bayer oktatási programjában
  Az Egis felvásárolta a Bayer lengyelországi Biovital termékportfólióját
  Richter-Bayer megállapodás
  Klímavédelmi Fotópályázat a Bayertől

További hírek ebben a kategóriában

A bőrápolás a férfiak esetében i...
Fáj a térded? Szedj rá kollagént...
Mire és hogyan alkalmazza a CBD ...
A proktológia területe (x)