Hírek
22288 hír az adatbázisban
Siker a coaching rapidrandi
Marketinginfo.hu - 2016-04-26 16:03
CSR

Idén negyedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) Magyar Tagozata azt a rendhagyó coaching rapidrandit Budapesten, amelynek célja minden évben az, hogy különböző civilszervezeteket támogasson.

A jószolgálati eseménysorozatot 2013 óta nagy érdeklődés övezi, az elmúlt években csaknem 100 civilszervezet közel 75 millió forint értékben jutott hozzá a díjmentes coaching szolgáltatásokhoz.

A coaching olyan speciális partneri együttműködéseket jelent a piac szereplőivel, amelyek az adott cég hatékonyságát, versenyképességét hivatottak növelni. Az ICF hazai tagozatának jószolgálati programjai az elmúlt évek során épp olyan népszerűvé váltak, mint maguk a coaching szolgáltatások, így túljelentkezés mellett zajlott az idei coaching rapidrandi is.

Az ICF kezdeményezése a klasszikus rapidrandik jól ismert szisztémáján alapul, a civilszervezetek képviselőinek néhány percük van arra, hogy a coachokkal megismertessék tevékenységüket és igényeiket, a coachok pedig ebben a pár percben bemutatkoznak és javaslatokat tesznek arra, hogy milyen módon segíthetnék coachinggal az adott civilszervezetet. A sikeres "egymásra találás" eredménye pedig, hogy a civil szervezetek egy-egy több hónapos coaching folyamathoz juthatnak hozzá díjmentesen az ICF tagjaitól, közel 20 millió forint értékben, ezek a számok pedig nemzetközi szinten is rekordnak számítanak.

Az idei együttműködések olyan kiemelten fontos célokért küzdő alapítványokkal köttettek, mint az SOS Gyermekfalvak, a Bátor Tábor Alapítvány, a Magyar Hospice Alapítvány, a Születésház Közhasznú Egyesület és még további tizennyolc civilszervezet. A coaching rapidrandik együttműködéseihez ezúttal is hozzájárult a MagNet Közösségi Bank, amely az ICF jószolgálati kulcsrendezvényének 2016-ban is támogatója és házigazdája volt.

"Mi az ICF-nél kiemelten fontosnak érezzük, hogy a coaching ne csak üzleti szolgáltatásként, a versenyszférában vagy a gazdasági területeken dolgozó szereplők számára legyen elérhető, hanem jószolgálati akciónk keretében a civilszervezetekhez is eljusson. Olyan társadalmilag hasznos kezdeményezéseket támogatunk, amelyek anyagi források híján más módon nem részesülhetnének coachingban. Azért dolgozunk, hogy ez a segítség évről évre egyre több civilszervezetnek jelentsen belső fejlődést, válaszokat és célzott segítséget!" - mondta Chrenóczy-Nagy Judit, az ICF Magyar Tagozatának elnöke.

"Az idei évben az ICF coaching rapidrandi során kiemelten fókuszáltunk az egészségügyben dolgozó civilszervezetek támogatására. Az országban jelenleg az oktatás mellett az egészségügy a leggyengébben támogatott terület. Az itt dolgozók azok, akik a társadalomban maguk is komoly támogató munkát végeznek és számos nehézséggel kell megküzdeniük nap mint nap. Ma az egészségügy az egyik olyan terület, ahol minden külső segítség szinte létfontosságú" - tette hozzá van der Meer Gabriella, az ICF Magyar Tagozatának Jószolgálati Igazgatója, a coaching rapidrandi programsozat vezetője.

Az ICF 2012-ben indította el jószolgálati kezdeményezéssorozatát akkor a megszűnő MALÉV közel száz dolgozójának nyújtottak összesen 700 órányi, 20 millió forint értékű díjmentes coaching támogatást, munkahelyük elvesztésének feldolgozásában, életük újratervezésében. Ez a kezdeményezés később elnyerte az ICF Global "I Care For" jószolgálati díját is.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Elismerés a hazai ICF coachoknak
  20 milliós coaching felajánlás

További hírek ebben a kategóriában

Forrás: Vodafone A Vodafone nőnapi kampánya
2020-03-06 11:11
a Az AVON a nők jogaiért
2020-03-06 10:57
Campus Fesztivál: hétmilliós ado...
Energiakövetek 2020 pályázat
'A nukleáris energia használata ...
A társadalmi ügyekben aktív cége...