Hírek
21940 hír az adatbázisban
Új ivóvízellátó technológiát fejlesztett az Aquaprofit
MTI + Marketinginfo.hu - 2017-02-07 15:39
CSR

Világszerte több ezer ember ivóvízellátását oldhatja meg az Aquaprofit Zrt. legújabb fejlesztése, az Intelligent Water Aid Technology (IWAT).

A fejlesztés az áramot és vízvezetéket nélkülöző területek, vízhiányos térségek, katasztrófa sújtotta övezetek vagy menekülttáborok vízellátását is képes biztosítani - közölte a cég az MTI-vel.

Ismertették: az IWAT prototípusa a 2016-os budapesti Fenntartható Vízipari Megoldások Szakkiállításának egyik legjelentősebb innovációja volt, létrehozásához a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 200 milliós támogatást biztosított.

A berendezés naponta akár 10 ezer ember ivóvízszükségletét is képes hosszú távon, fenntartható módon kielégíteni az arzén és más szennyező anyagok kiszűrésével, működéséhez pedig napenergiát használ, amit környezetbarát akkumulátorokban tárol, így nem terheli a környezetet - írták.

Az Aquaprofit a teljeskörű piaci bevezetés előtt egy pilot projekt keretében teszteli az IWAT-ot egy afrikai vagy közép-ázsiai országban, ha pedig szükséges, további fejlesztéseket hajt végre - áll a közleményben. Hozzátették: az új víztisztító berendezés finanszírozási és piacra jutási lehetőségeiről jelenleg is tárgyalnak a Világbankkal.

Az Aquaprofit Zrt. arra készül, hogy az IWAT és más nemzetközi projektek, uniós tenderek és határon átnyúló programok tapasztalataira építve tovább növelje jelenlétét a nemzetközi piacon - áll a közleményben.

Az Aquaprofit Zrt. magyar tulajdonú, környezetvédelemmel és vízgazdálkodással, területfejlesztéssel és turisztikával, valamint projektfinanszírozással foglalkozó vállalkozás. Az 1994-ben alapított cég többek között gyógy- és termálvizek hasznosításában, valamint az ivóvízminőség javításában ért el jelentős eredményeket. Képviseletet működtet Brüsszelben és Limában, Romániában pedig leányvállalata működik. Árbevétele 2014-ben 2,6 milliárd, 2015-ben közel 16 milliárd forint volt.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Harmadszor díjazott a Provident
  Négy megbízás a Solutions Communications-nél

További hírek ebben a kategóriában

Idén 320 önkéntes fiatal nyújt e...
A Lidl környezettudatos nevelést...
A Schenker az Élelmiszerbankkal ...
A Marquard Media üdvözli a Prada...