Hírek
23030 hír az adatbázisban
Magyar siker a nemzetközi logisztikában
Marketinginfo.hu - 2017-07-25 10:05
PR

A Schneider Electricet, az energiamenedzsment és automatizálás nemzetközi szakértőjét 2017-ben - a tavalyihoz képest egy helyet előrelépve - a 17. helyre sorolta a Gartner a világ 25 vezető ellátási lánca között.

A francia központú vállalat 11 milliárd eurós ellátási láncát 209 gyáregység és 94 elosztóközpont alkotja, összesen 44 országban. 150 000 fő dolgoz fel napi 130 000 rendelést és kezel 500 000 terméket. A Gartner elismerése hazai érdem is, hiszen a Szigetszentmiklóson található, 10 éve alapított nemzetközi logisztikai központ alkotja a vállalat elosztóközpontjainak gerincét, ráadásul a 3 legfontosabb logisztikai bázis egyikének számít Európában.

A Schneider Electric a globális gyakorlatokat részben a magyar egységben fejleszti ki, és egyfajta innovációs központként számtalanszor itt is alkalmazzák először ezeket. A vállalat számára a fejlesztések részeként kiemelt fontosságú, hogy "Tailored Supply Chain" programjával szegmentált, egyedi igényekre szabott megoldásokat kínáljon partnereinek és ügyfeleinek.

A 351 millió eurós forgalmú hazai elosztóközpont a vállalat termékeit juttatja el Európa országaiba, valamint kis- és középfeszültségű berendezéseket adaptál. Területe a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára megháromszorozódott, 24 586 négyzetméterre bővült. Munkatársainak száma megduplázódott: jelenleg több, mint 230 fős foglalkoztatottsággal a disztribúciós központ meghatározó munkaadó a térségben, és 120 beszállítóval áll partnerségben. Emellett 2007 óta duplázódott a megrendelések és a raktárkészleten lévő termékek száma is.

A Schneider Electric logisztikai központja ma már összesen 19 ország számára szállít termékeket. Naponta több mint 13 000 rendelés sor hagyja el a szigetszentmiklósi raktárbázist, ami volumenében 120 tonnányi árumennyiséget jelent. Több mint 90 százalékban készletről szolgálják ki a vevőket, mivel csak így biztosítható a lehető legrövidebb kiszállítási idő, ami jelenleg az egyik kulcsfontosságú tényező a piacon.

"A következő 3 évben célunk, hogy új országok bevonásával legalább 20 százalékos volumennövekedést érjünk el. A raktárfolyamatok fejlesztése érdekében olyan új technológiákba kívánunk befektetni, mint például a vezető nélküli járműflotta kiépítése és emellett IoT-megoldások segítségével minél fejlettebb szolgáltatásokat szeretnénk nyújtani ügyfeleink számára" - mondta Ioannis Oikonomopoulos, a Schneider Electric nemzetközi elosztóközpontjának igazgatója.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  2023-ban is folytatja fejlesztéseit Magyarországon a Schneider Electric
  Automatizálással jelentős költség takarítható meg
  Nem hatékony az ellátási lánc a vállalatok többségénél
  Újabb elismerést kapott a Schneider Electric
  Újra a világ legetikusabb vállalatai között a Schneider Electric
  Vezető szerepben a Schneider Electric
  Elitben a Schneider Electric
  Túlteljesített fenntarthatósági terveit a Schneider Electric
  Csökkentette ökológiai lábnyomát a Schneider Electric
  Elitben a Schneider Electric
  Megéri etikus vállalatnak lenni

További hírek ebben a kategóriában

Az üzemanyag-ellátó rendszer az ...
PRO PR GLOBE-díjat kapott Bánheg...
A Hyatt globális portfóliójának ...
Hogyan válasszunk energetikai ta...