Hírek
22779 hír az adatbázisban
Átadták a Magyar Termék Nagydíjakat
Marketinginfo.hu - 2017-09-07 12:06
PR

Idén 64 termék és szolgáltatás érdemelte ki a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát.

Összesen 54 cég 64 terméke, szolgáltatása érdemelte ki a 20. Magyar Termék Nagydíj Védjegy kitüntetést, a tanúsított minőség "útlevelét" a Magyar Gazdaság Ünnepén, az Országház Felsőházi termében szeptember 5-én. A díjakat átadta: Jakab István, az Országgyűlés alelnöke és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár. A jubileum évében az energiahatékonyság, a környezetbarát és a fogyasztók életminőségét javító, integrált megoldások kaptak nagy hangsúlyt. Az új pályázók között megjelentek a szellemi szabad foglalkozásúak; művészek, szolgáltatók. A díjazott pályázatok közel kétharmadánál pedig a digitalizáció és az informatika játszott kiemelten fontos szerepet.

Az idén húsz éves Magyar Termék Nagydíj Pályázatot az Industorg-Védjegyiroda Minőségügyi Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Nádudvari Élelmiszer Kft., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft. írta ki és valósította meg, kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, szakmai támogatója a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

Hazánk legrangosabb minősítő rendszere, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat győzteseit 2017-ben 20. alkalommal hirdették ki, bizonyítva, hogy a minőség elismerése hagyománnyá vált. Az immár húsz esztendős objektív minősítési rendszer kitüntetettjei azon vállalkozások és személyek, akik tevékenysége vagy megvalósított produktuma magas hozzáadott értéket képvisel kereskedelmi és társadalmi tartalmában egyaránt, hozzájárulva egy erősebb gazdaság megvalósulásához. Ez az egyetlen nem szakma specifikus tanúsító elismerés, melyre a gazdaság egész területéről, önkéntes, nyilvános pályázat útján lehet jelentkezni. A hagyományokhoz híven, valamennyi határon túli és az anyaországi díjazott ünnepélyes keretek között az Országház Felsőházi termében vehette át a tanúsított minőség "útlevelét" szeptember 5-én. A jubileumi ünnepségen Jakab István, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket. A kormány nemzetpolitikájáról, a magyar-magyar kapcsolatok erősítéséről Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára beszélt. Dr. Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos a Digitális Jólét programot, Dr. Luszcz Viktor a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal elnöke pedig a szellemi tulajdon védelmének fontosságát ismertette.
Kiss Károlyné, a Magyar Termék Nagydíj Pályázati iroda ügyvezető igazgatója a Kiírók Tanácsa nevében az Országházban elmondott értékelő beszédében úgy fogalmazott:

"Két évtized távlatában büszkén mondhatjuk el, hogy a díjat nyert pályázók szinte kivétel nélkül olyan alapelvek mentén tevékenykednek, melyek nem csak a hosszú távú sikeres működés előfeltételei, hanem annak állandó minőségéről és fenntarthatóságáról is gondoskodnak. Megfigyelhető a klímabarát és az energiahatékony megoldásokra való törekvés, illetve azok felértékelődése, melyek hosszútávon fenntartható fejlődést, magas életminőséget, reális nemzetgazdasági szintű megtakarítást eredményeznek. Több olyan világszínvonalú pályázat érkezett, amelyek egészen biztosan részesei lesznek hazánk jövőbeni gazdasági sikereinek. A Kárpát-medencében is szép számmal tevékenykednek olyan cégek, amelyek méltán pályázhatnak a Magyar Termék Nagydíj minőség tanúsító védjegy használati jogának elnyerésére, ezért örömteli számunkra, hogy a külhoni vállalkozásokat is díjazhattunk.
A pályázat első meghirdetése óta így több mint ötvenszeresére nőtt azon kiváló pályázatok száma, amelyek a 20 év alatt elnyerték a védjegy használatát. A Magyar Termék Nagydíj 20 éves működése során megítélt nagydíjak száma ezzel 673-ra emelkedett."

Köszöntötte a megjelenteket és tájékoztatást adott a Magyar Kormány nemzetpolitikájáról, a magyar-magyar kapcsolatok erősítéséről Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Beszédében úgy nyilatkozott: "a Magyar Termék Nagydíj két évtizedes történetének egyik legjelentősebb mérföldköve, hogy immáron a határon túli magyar közösségek vállalkozásai is pályázhatnak a rangos díjra. A díjazottak közel tíz százaléka erdélyi vállalkozás. Mindig hangsúlyozom, a magyar minőség nem áll meg az országhatáron, a külhonban számos olyan termék lelhető fel, amelyre mi magyarok, joggal lehetünk büszkék. A külhoni magyar vállalkozások pályázatba történő bekapcsolásával újabb lépést tettünk az egységes Kárpát-medencei gazdasági tér kialakítása felé, amely határokra tekintet nélkül kifejezi a nemzet egységét és amely a szülőföldön való megmaradás egyik záloga. Ebben az irányban tevékenykedik a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, amelynek központi stratégiai célja továbbra is a külhoni magyar közösségek gyarapodása. Bízom benne, hogy a díjazottak száma a jövőben még növekedni fog és néhány éven belül a teljes Kárpát-medencét lefedi."

Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke a díjazottakhoz írt köszöntőjében úgy fogalmazott: "Az elmúlt húsz év tendenciái egyértelműen jelzik, hogy a hazai áruk és szolgáltatások presztízse emelkedik, egyre több honfitársunk számára válik fontossá, hogy vásárlása során ne csak terméket, hanem értéket is válasszon. Ez persze csak akkor lehetséges, miként azt már a Védjegy megalapítói is látták, ha van megfelelő minőségű és mennyiségű hazai, magyar termék. A pozitív változást e téren is hűen jelzi a Magyar Termék Nagydíj Pályázat két évtizedes fejlődése. Az idei évben elismerésben részesült Pályázók méltó örökösei annak a hagyománynak, amely 20 éve alatt több mint 4000 nemzetközi színvonalú terméket és szolgáltatást adott Hazánknak. Ezek a termékek és szolgáltatások híven bizonyítják hazánk és a magyar emberek kreativitását. A kiskereskedelmi forgalom 2013 júliusa óta megszakítás nélkül növekszik, továbbá a gazdasági bővülés idei négy százalékot meghaladó várható növekedése is a minőségi termékek és szolgáltatások értékesítésének kedvez."

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat 1998-as indulása óta évről évre bővült a pályázati lehetőségek száma. Ebben az évben már 46 főcsoportban nevezhettek a vállalkozások különböző termékeket, hogy a magas színvonalat, a biztonságot jelentő védjegyet elnyerjék. A gyártók, szolgáltatók változatos termékskálákban bizonyították kiválóságukat, az elmúlt esztendőhöz képest több mint 10%-kal bővült a díjazott témakörök skálája. 2017-ben a kitüntetettek 61%-a az első megmérettetésen nyerte el a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát, ők ebben az évben pályáztak először. Az új pályázók között megjelentek, a szellemi szabad foglalkozásúak, a művészek, szolgáltatók. A díjazottak 39%-ának különböző termékein és szolgáltatásain már látható a Magyar Termék Nagydíj minősítő védjegy. A nyertesek 40,6%-a budapesti, 50,1%-a pedig vidéki székhellyel rendelkezik az ország 16 megyéjéből. Tavaly vált lehetővé először, hogy külhoni vállalkozások is megméressék magukat, az idei esztendőben már a díjazottaink 9,3%-a határainkon túlról érkezett. A Magyar Termék Nagydíj 20 éves működése során megítélt nagydíjak száma ezzel 673-ra emelkedett. A pályázat első meghirdetése óta több mint ötvenszeresére nőtt azon kiváló pályázatok száma, amelyek a 20 év alatt elnyerték a védjegy használatát.
2017-ben is indulhattak olyan főcsoportokban a cégek, ahol kiemelt fontossággal bír az energiahatékonyság, mint például a különböző építőiparhoz kapcsolható pályázati lehetőségek. Módjuk nyílt a lokális értékeket, hagyományokat, kultúrát bemutató pályázóknak, vagy múzeumi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásoknak is megmérettetni magukat.

A díjazott pályázatok köre jól mutatja a fogyasztói, illetve a keresleti-kínálati trendek, igények változásait. A pályázatokat vizsgálva megállapítható, hogy a pályázati főcsoportok közötti éles határvonal kezd elmosódni, egyre több pályázat épül a digitalizációra, megfigyelhető ez olyan klasszikus csoportnál is, mint az élelmiszerek. A díjazott pályázatok közel kétharmadánál kiemelten fontos szerepet játszik az informatika. A "Kulturális rendezvények" témakörben a zsűrit is meglepő magas színvonalon érkeztek a pályázatok bemutatva azt a kincset, amely határainkat messze túlszárnyalva tanúsítja a magyar kultúra magas színvonalát. Az ez évi felhívásban újonnan meghirdetett a múzeumi programok és szolgáltatások területéről is érkeztek győztes pályázatok.

Az esemény során - az alapítók és a Kiírók Tanácsának tagjai által - külön elismerésekben is részesültek kiemelkedő pályázatok. A Magyar Termék Nagydíj Pályázatért Emlékérem arany fokozata kitüntetésben Dr. Latorcai János az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke részesült. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Életmű díját Mészáros Antal a CSOMIÉP Kft. ügyvezető igazgatója, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Életmű Díjat Dr. Silling István nyugalmazott egyetemi tanár vehette át. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Gazdaságért Nívódíjat a DENT-ART-TECHNIK Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer Életmű Díjat Mészáros Antal a CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. vezetője, a Magyar Termék Nagydíj Klímabarát Termék Nívódíjat a LAFARGE Cement Magyarország Kft. kapta. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíjat a PROLAN Irányítástechnikai Zrt. Komplex Vasúti Forgalom és Üzemirányító Központ pályázata, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Informatikai Nívódíjat a KLUB REKREÁCIÓ Kft. ALL YOU CAN MOVE SPORTPASS pályázata érdemelte ki. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Sajtókövete Nívódíjat az MTVA Hírműsorai alkotógárdája, a TV2 Média Csoport Zrt. hírműsorai és alkotógárdája, és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. MTI Igazgatósága Gazdasági szerkesztőség nyerte el. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíjakat: a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség, Csemadok és Petri Zalán Endre a Petry Retail Kft. és Primacom Kft. cégalapító tulajdonosa kapta.

A Magyar Termék Nagydíj pályázati rendszer objektív követelményrendszeren alapszik, tisztaságát és sérthetetlenségét a pártatlan, független szakértői testület bírálata és a védjegyhasználatot elnyertek rendszeres utóellenőrzése garantálja. A Kiírók Tanácsa egyetértett abban, hogy a jubileum évében, 2017-ben ismét megvalósult a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer célja; ismét elismerésben részesültek a kiemelkedő minőségű áruk, szolgáltatások és alkotóik.

A Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy együttesen magas hozzáadott értéket hordoz kereskedelmi és társadalmi tartalmában egyaránt, erősítve a gazdasági növekedés stratégiáját. Ezért vált a "tanúsított minőség európai útlevelévé!" Az elmúlt két évtized alatt végzett következetes munkával elért sikerek bizonyítják, hogy a MINŐSÉG HAGYOMÁNYT TEREMTETT! A rendszer továbbra is hozzá kíván járulni a pályázaton minősítést szerzett termékek gyártóinak piaci munkájához és export-tevékenységük fejlesztéséhez, amellett, hogy segítséget nyújt a fogyasztók minőségtudatos választásához.

2017. MAGYAR TERMÉK NAGYDÍJ PÁLYÁZAT DÍJAZOTTAI:

1) Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga (Magyar Termék Nagydíj kitüntető cím):
 
 • AEROPRODUKT Zrt.: BRK-J/EI90/G/M/HOT - Többleveles Füstgázvezérlő Zsalu
 • Andrea Kft.: A baba első ruhatára
 • Bakonyerdő Zrt. BEFAG Parkettagyár: BEFAG készparketta natúr készolajos termékcsalád
 • Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.: Tanulni a természetről a természettől a Bakonyerdőnél
 • Balázs-Diák Kft.: Esélyt az oktatásban!
 • BioCo Magyarország Kft.: "MÉKISZ tanúsított minőség" védjeggyel rendelkező BioCo étrend-kiegészítő termékcsalád
 • Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.: Paskál Gyógy- és Strandfürdő
 • ConSteel Solutions Kft.: ConSteel 11 szerkezettervező szoftvercsomag
 • CO-OP Hungary Zrt.: "Coop Rally, a minőségi magyar termékekért"
 • CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft.: Vasbeton szádcölöp elemcsalád
 • Deka Union Kft./ Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt.: Pikok Pannónia Lángolt kolbász
 • Dent-Art-Technik Kft.: Precíziós fogászati fémmegmunkálás
 • EKO Konzervipari Kft.: Nagymama lekvárja termékcsalád
 • Ékes Barbara egyéni vállalkozó - Barilent: Barilent masszázsgyertya EssentialCare No.3 Szegfűszeg/Narancs/Levendula
 • FÖLDIJÓ-GASZTRO Kft.: Kürtőskalács Fesztivál
 • FÖLDIJÓ-GASZTRO Kft.: VITÉZ KÜRTŐS kürtőskalácsai
 • FUNKCIÓ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.: Darnói disznótoros termékcsalád
 • FUNKCIÓ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.: Darnói turista termékcsalád
 • Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.: Szarvasi vékony pulykakolbász
 • Gyulahús Kft.: Gyulai Extra erős kolbász
 • Hajnal Húskombinát Kft.: Bolognai szósz
 • Hajnal Húskombinát Kft.: Hagyományos érleléssel készült Parasztsonka
 • H&Z Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. (Zichy Szín- Műhely): A ZICHY SZÍN-MŰHELY művészeti koncepciója és hitvallása
 • Herbadoctor Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.: Arany Rózsa Arckrém
 • Hollóházi Porcelángyár Kft.: Minerva porcelán étkészlet kollekció, különböző dekorokkal
 • Hungaro-Food 2009 Kft.: Szentandrási Érlelt Magyar szürkemarha sonka érlelés szabályozóval készült, gyorspácolt, füstölt, darabokból formázott, szeletelt hús vákuumcsomagolásban
 • József Attila Színház Nonprofit Kft.: Selmeczi Bea - Verebes István - Korál együttes: Angyalföldi ballada - zenés ballada két részben
 • KLUB REKREÁCIÓ Kft.: ALL YOU CAN MOVE SPORTPASS
 • LAFARGE Cement Magyarország Kft.: Különféle cementek
 • LIDL Magyarország Kereskedelmi Bt.: Alesto gyümölcsszeletek
 • LIDL Magyarország Kereskedelmi Bt.: Chira gyorsfagyasztott zöldségek termékcsalád
 • LIDL Magyarország Kereskedelmi Bt.: Delux Méz termékcsalád
 • LIDL Magyarország Kereskedelmi Bt.: Pikok Pannónia Téliszalámi
 • LIDL Magyarország Kereskedelmi Bt.: Tepertős-szilvás papucs
 • Makray János: Színterápiás festménysorozat
 • MANIFEST-IMPEX Kft.: Mosódió Labda termékcsalád
 • Mar-Ne-Váll Kft.: Party Miiix - Csirkemell falatok
 • MARSHALL Ablakgyár Kft.: MARSHALL M-9000 bejárati ajtó
 • Murexin Kft.: Lewell aljzatkiegyenlítő termékcsalád
 • NaturComfort Kft.: Magyar Családi Balzsam
 • NATURLAND Magyarország Kft.: NATURLAND Légzéskönnyítő mellkenőcs termékcsalád
 • OrtoProfil Prod Románia Kft. (S.C. OrtoProfil Prod Romania S.R.L.) RO: A Silicon House műhely személyre szabott, egyedi kivitelezésű protézis termékcsalád
 • Panzi-Pet Kft.: PANZI GET WILD kutyaeledel termékcsalád
 • Panyolai Szilvórium Zrt.: Panyolai Ágyas Pálinkák
 • Petry Retail Kft. RO: A Petry Látványműhely és Múzeum interaktív gyermekfoglalkozása
 • Phylazonit Kft.: Phylazonit Technológia Termékcsalád
 • PRE-PHARMA Kft.: A PRE-Pharma bőrgyógyászati, kozmetológiai, anyajegy- és bőrrákszűrő centrum szolgáltatásai
 • Primacom Kft. RO: Petry Zsigmond Erdélyi kolbász termékcsalád
 • Primacom Kft. RO: Petry Zsigmond termékek: Nyelvkocsonya az ínyencek asztalára
 • PROLAN Irányítástechnikai Zrt.: ECLIPSE Control intelligens közvilágítás menedzsment rendszer
 • PROLAN Irányítástechnikai Zrt.: Komplex Vasúti Forgalom és Üzemirányító Központ
 • RÁKÓCZI-DELIKÁT Kft.: Csokoládé Múzeumi kiállítás
 • Rolla Invest Zrt.: ROLLA T-elemes üveghomlokzat
 • RONDO Hullámkartongyártó Kft.:Lédig, szaloncukor gyűjtő- és kínáló doboz
 • Somfai Péter magán vállalkozó: Egyedi zenés- színház és showműsorok világítási és látványtervei
 • STOCK & GO Kft.: Intelligens eszközkezelő megoldások - STOCK termékcsalád
 • Szent Erzsébet Szociális Alapítvány Közhasznú Szervezet: Egészségügyi ellátás az idősgondozásban
 • Therézia Prodcom Kft. RO: Therézia Forrázott Sajtkülönlegességek
 • Ultragel Hungary 2000 Kft.: Ultragél
 • VARIQ Bau Kft.: "VARIQ" építkezés nélküli használatra kész moduláris épületek
 • Váll-Ker Kft.: Kemencés és Hagymás Grillfesztivál
 • Vitaking Kft.: Vitaking Multi Profi havi vitamincsomagok
 • Zala- Cereália Kft.: Tüskeszentpéteri BL 55 búzafinomliszt.


2) Magyar Termék Nagydíj Pályázatért Emlékérem aranyfokozat:
 
 • Dr. Latorcai János, Az Országgyűlés alelnöke, A Magyar Termék Nagydíj Pályázat eseményeinek fővédnöke.


3) Magyar Termék Nagydíj Pályázat Hűség Díja:
 
 • 77 Elektronika Műszeripari Kft.
 • CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft.
 • Gyulahús Kft.
 • Hajnal Húskombinát Kft.
 • Hollóházi Porcelángyár Kft.
 • Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt.
 • Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. MTI Igazgatóság
 • Nádudvari Élelmiszer Kft.
 • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság
 • Poli-Farbe Vegyipari Kft.
 • ProfessionCert Kft.


4) Magyar Termék Nagydíj Pályázat Gazdaságért Nívódíj:
 
 • DENT-ART-TECHNIK Szolgáltató Kereskedelmi Kft.


5) Magyar Termék Nagydíj Pályázat Életmű Díja:
 
 • Mészáros Antal, Ügyvezető igazgató, CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft.


6) Magyar Termék Nagydíj Pályázat Klímabarát Termék Nívódíj:
 
 • LAFARGE Cement Magyarország Kft., Különféle cementek


7) Magyar Termék Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíj:
 
 • PROLAN Irányítástechnikai Zrt., Komplex Vasúti Forgalom és Üzemirányító Központ


8) Magyar Termék Nagydíj Pályázat Informatikai Nívódíj:
 
 • KLUB REKREÁCIÓ Kft., ALL YOU CAN MOVE SPORTPASS


9) Magyar Termék Nagydíj Pályázat Sajtókövete Nívódíj:
 
 • MTVA Hírműsorai és alkotógárdája
 • TV2 Média Csoport Zrt. Hírműsorai és alkotógárdája
 • Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. MTI Igazgatósága Gazdasági szerkesztőség


10) Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíj:
 
 • Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség, Csemadok
 • Petri Zalán Endre, cégalapító tulajdonos, Petry Retail Kft. és Primacom Kft.


11) Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Életmű díj:
 
 • Dr. Silling István, Nyugalmazott egyetemi tanár, nyelvész, néprajzkutató, művelődéstörténész, a nyelvtudományok doktoraNYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A PromoBox Magyar Termék ajándékcsomagjai
  FOME a Magyar Termék védjegyek erősítéséért
  Már négyezer termék rendelkezik Magyar Termék védjeggyel
  KiSZÍVezhetik a vásárlók Magyarországot
  A többség megnézi, magyar-e az élelmiszer
  Magyar Termék Nagydíjas lett a Coop Rally
  Tarolt a Lidl a Magyar Termék Nagydíj idei versenyén
  20. alkalommal adják át a Magyar Termék Nagydíjakat
  Idén is lehet pályázni a Magyar Termék Nagydíjra
  20 éves jubileumát ünnepli a Magyar Termék Nagydíj
  Magyar Termék Nagydíj: 66-an a díjazottak
  Minőségi termékeket díjaztak
  Sikeresen lobbizott a Poli-Farbe
  57 termék kapott Magyar Termék Nagydíj védjegyet
  Díjazták a Suzuki Vitarát

További hírek ebben a kategóriában

Ön tudja, hogy mi a gondtalan kö...
Mekkora felfutási potenciál van ...
Ilyen egy tökéletes olvasósarok!...
Megjelent a Magyar Mozdonygyártá...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...