Hírek
20350 hír az adatbázisban
A Friesland a következő öt évről
MTI + Marketinginfo.hu - 2017-09-18 11:02
Márkák

Már a következő öt év fejlesztési tervein dolgoznak Mátészalkán a FrieslandCampina Hungária Zrt.-nél.

Szautner Péter, a cég vezérigazgatója a XII. Coop Rally nyolcadik állomásán emlékeztetett arra: a mátészalkai üzemben a késztermék-előállítás az elmúlt négy évben több mint 15 százalékkal növekedett, főként a márkázott és feldolgozott termékek gyártását növelték.

A múlt évben a Friesland Hungária Zrt. árbevétele mintegy 30 milliárd forint volt, ami 8 százalékkal haladta meg az előző évit. A mátészalkai gyárban készül a Túró Rudi már a múlt század 60-as éveinek vége óta, most ez a termék árbevétele adja az összes árbevétel 40-45 százalékát. A Túró Rudi mellett egyéb Pöttyös és Milli termékek gyártása is folyik az üzemben. A termékek 95 százalékát belföldön értékesítik, a fennmaradó hányadot elsősorban Romániában és Szlovákiában adják el.

Évente termékfejlesztésre 100 milliós nagyságrendben költ a FrieslandCampina Hungária Zrt., legutóbb 2014-ben egy desszertüzemet építettek Mátészalkán mintegy 800 millió forintos beruházással. A társaságnál mintegy 300 ember dolgozik, és évente 33-35 millió liter tejet dolgoznak fel a cégnél. 45 magyarországi termelővel állnak kapcsolatban a régióban, hosszú távú szerződés alapján. A következő ötéves fejlesztési ciklusban kapacitásbővítést és technológiai fejlesztést is terveznek a mátészalkai gyárban - mondta a vezérigazgató.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A FrieslandCampinának szolgáltató központja lesz
  Fejlesztett Mátészalkán a Pöttyös tulajdonosa

További hírek ebben a kategóriában

Kép: Pepsi Őrületes foci a Pepsivel
2018-06-14 11:59
Megújul az Accor Hotels
Folyékony műtrágyát is gyárt jún...
A Nike nem szállít cipőt az irán...
A Mercedes-Benz Cars újabb befek...