Hírek
22587 hír az adatbázisban
Munkáltatói márkaépítés felmérés 2017
Marketinginfo.hu - 2018-02-22 09:03
Kutatás

A hiánypótló felmérést az Employer Branding Award megbízásából a Brand Excellence kutatói készítették.

A kérdések összeállításában a Bindermann I The Employer Branding Company munkatársai működtek közre. A kezdeményezők 2017 decemberében a hazai vállalatok Employer Branding helyzetét, munkáltatói márkaépítési gyakorlatát vizsgálták.

A kérdésekre mintegy 70 közép és felső vezető válaszolt. A vállalatok között kereskedő, gyártó és szolgáltató cégek egyaránt megtalálhatóak voltak. A válaszadók több mint 70 %-a minimum 50 főt foglalkoztat.

A legfőbb megállapítások:
 
  • A legalább 50 főt foglalkoztató vállalatok 53%-a foglalkozik tudatos munkáltatói márkaépítéssel.
  • belül tervezi, 24%-a két éven belül, és csak 14%-a nem tervezi, hogy a jövőben foglalkozni fog a szakterülettel.
  • Az employer branding kapcsán a válaszadók pontozták a különböző vállalati kihívások jelentőségét. A legfontosabb a kitöltők számára a munkaerőmegtartása (91%) és a tehetségek bevonzása (88%). Csak ezeket követi a fluktuáció csökkentése (83%) és az egyetemisták bevonzása (78%). Így világosan látszik, hogy ma már a munkatársak elkötelezése és megtartása a legfontosabb szempont.
  • Azon vállalatoknál, akiknél van munkáltatói márkaépítési tevékenység 36%-ban a HR és a kommunikáció együtt, 40%-nál csak a HR, 16%-nál csak a kommunikáció, és kevesebb mint 5 %-nál a marketing vagy a CEO felelős érte.
  • A leghasznosabb kommunikációs csatornák értékelésénél - az employer branding kapcsán - a belső ajánlási programok (92%) kerültek az első helyre, ettől alig maradt el a social media, illetve a belső kommunikáció (mindkettő 90%).
  • A klasszikus offline felületeket, mint a print, rádió, TV, óriásplakát nem tartják hasznosnak a vállalatok a munkáltatói kommunikáció során.
  • A legalább 200 főt foglalkoztató válaszadók közül, mindössze egy mondta azt, hogy egyáltalán nem foglalkoztatja őket az employer branding stratégia készítés.
  • Az employer branding kialakítása során a vállalatok számára még mindig a legnagyobb kihívás a megfelelő anyagi forrás allokálása. Ennek ellenére a legalább 50 főt foglalkoztató az employer branding-gel foglalkozó vállalatok 40%-a növeli és 44%-a szinten tartja a munkáltatói márkaépítésre szánt költését.


Employer Branding Award 2017

Az Employer Branding Award a példaértékű munkáltatói márkaépítést díjazza immár harmadik éve. A díjátadó 2018 tavaszán várható.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Díjazták a legütősebb hazai munkáltatói márkákat
  Vállalati márkaépítésben a jelöltek és az ügyfelek elégedettsége
  Employer Branding Award 2018
  Employer Branding Award 2017
  Employer Branding Award 2017
  Arany fokozatú munkáltatói díjat kapott a VELUX
  Díjazták a magyar munkáltatói márkaépítés úttörőit
  Fontos változás az Employer Branding Award-on
  Újra Employer Branding Award
  Új díjat hirdet a PR Szövetség

További hírek ebben a kategóriában

A magyarok többsége vásárolt div...
Az idei digitális fotós trendek ...
Az informatikai szakemberek élet...
A fiatalok csupán 31 százaléka t...