Hírek
20350 hír az adatbázisban
Syngenta borverseny: remek a 2017-es évjárat
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-03-13 12:52
PR

Remekül mutatkozott be 2017-es évjárat a XVII. Országos Syngenta Borversenyen.

Brazsil Dávid, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára elmondta, 2017-ben 53 ezer hektárnyi területről 450 ezer tonnányi szőlőt szüreteltek le, valamivel többet, mint a korábbi évben. Tavaly összesen 3 millió liter seprős bor készült, ami az előző évekhez hasonló mennyiséget jelent, ám a minősége kiemelkedően jó - tette hozzá.

Varga Zoltán, a világ sok országában növényvédő szereket, vetőmagokat előállító és forgalmazó Syngenta kampánymenedzsere az elmúlt évi szőlőtermesztési szezont növényvédelmi szempontból átlagosnak nevezte, a kemény tél, a tavaszi fagyok, majd a szárazság és a néhány borvidéket elérő jégverés ellenére.

A szőlőbetegségekről szólva elmondta, az elmúlt években állandó kihívást jelentő lisztharmat ellen korán és intenzíven kellett védekezni, és az idén is határozott lépéseket kell tenni.

Már csaknem az összes borvidéken megjelent a szőlő aranyszínű sárgaságát okozó szőlőkabóca, amely nagy veszélyt jelenthet a jövőre nézve. A védekezés ellene újabb kihívást jelent a szőlőtermelők számára - tette hozzá.

Vajda Beáta, a Syngenta marketingvezetője arról beszélt, hogy a gazdálkodók korszerű technológiákat alkalmaznak, amelyek minőségi alapanyagot eredményeznek a borkészítéshez. Úgy látja, egyre nagyobb az igény a magasabb minőségű borok iránt, és ha az időjárás megfelelő lesz, akkor idén is olyan kiváló termésre lehet számítani, mint tavaly.

Janky Ferenc, a borverseny elnöke (a Budapesti Corvinus Egyetem borászati tanszékének nyugalmazott docense) kifejtette, a tavaly hordókba került vörösborok pár év múlva fognak beérni. "Egészen biztos vagyok abban, hogy még sokat fogunk hallani ennek a kitűnő évjáratnak a borairól" - fogalmazott.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Fotópályázat a Syngentától
  Kilépett a blogtérbe a Syngenta
  Ügynökséget váltott a Syngenta
  Hátrányos helyzetű falvakat támogat a Syngenta
  Átadták a Syngenta Borverseny díjait
  Hatékonynak bizonyult a Syngenta pályázata

További hírek ebben a kategóriában

Átadták a gyulai Kézműves Sörfes...
Az Év vállalkozása lett az idén ...
Újabb szintlépésre készül a Magy...
Siófok lett a Marketing Fővárosa...