Hírek
23430 hír az adatbázisban
Felelős Támogató védjegyet kapott a Hankook
Marketinginfo.hu - 2018-03-23 11:32
CSR

A Hankook 2012-ben indította a társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseit összefogó programsorozatot, a Hankook Értékteremtő Programot, amelyért a MAF Felelős Támogató védjeggyel tüntette ki.

A Magyar Adományozói Fórum (MAF) által létrehozott Felelős Támogatói Védjegy a hazai vállalatok társadalmi befektetési gyakorlatának fejlesztő és minősítő eszköze. A védjegy azt tanúsítja, hogy a kitüntetett szervezetek - így a Hankook is - valóban felelősen és objektív szakmai szempontoknak megfelelően végzik közhasznú támogatói tevékenységüket.

A Hankook Értékteremtő Programjába tartozó kezdeményezések három fő irányt képviselnek: környezet, egészséges életmód és oktatási-társadalmi ügyek. Az egyik legrégebb óta működő kezdeményezés, az Abroncsadományozási Program keretében a Hankook már több mint 1200 nonprofit szervezetnek adományozott gumiabroncsot, összesen közel 272 millió forint értékben. A kezdeményezettek között szerepelnek nagyobb (például az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Vöröskereszt és Országos Katasztrófavédelem) és kisebb szervezetek is.

A vállalat önkéntes tevékenységeit összefogó keretprogram 2018-tól KÖSZ, Hankook! - Közösségi Összefogás a Szebbért - néven szerepel. A program része a Dolgozói Önkéntes Program, amely az alkalmazottak által javasolt közintézményeknek és közhasznú szervezeteknek segít. Az önkéntesek a program 2013-as indulása óta közel 12 ezer munkaórával segítettek óvodák és iskolák kül- és beltéri felújításában, játszóterek építésében, sportpályák öltözőjének modernizálásában, valamint közterületek parkosításában.

A vállalat egészséges életmódot támogató programja a Tekerd Jobbra!, amely széles társadalmi összefogást eredményezett. A résztvevők kerékpározással pénzbeli adományra váltható kilométereket gyűjtenek egy előzetesen kiválasztott nonprofit szervezetnek.

A Hankook 2017-ben új programot indított: a HOPP - Hankook Oktatási Pályázati Program keretében a régió műszaki tanintézményei pályázhatnak eszközparkjuk, műhelyeik fejlesztésére.

Az abroncsgyártó Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata, így több mint egy évtizedes magyarországi jelenléte során mindig kiemelt figyelmet fordított a társadalmi felelősségvállalásra. A Hankook kiemelt helyi kezdeményezésekkel, a felelős mobilitás jegyében zajló és az egészséges életmódra ösztönző aktivitásokkal, abroncsadományozással és oktatási intézmények támogatásával tesz a helyi és regionális közösségekért, illetve nonprofit szervezetekért.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Lee Sang Hoon a Hankook Tire Europe új elnöke
  A Hankook legújabb jótékonysági programja
  Több száz civil szervezetet támogat a Hankook
  Öt középiskolát támogat a Hankook
  Csökkent a Hankook eredménye
  Közhasznú alapítványok pályázhatnak Hankook abroncsokra
  Bővült a Felelős Támogató Védjegy birtokosainak köre
  A Hankook Tire Abroncsadományozási Programja
  Hankook „Tekerd Jobbra!” program
  A Hankook Abroncsadományozási Programja
  A Hankook útjára indítja CSR programját
  Oktatási támogatás a Hankooktól
  Folytatódik a Hankook Abroncsadományozási Programja
  Önkénteskednek a Hankook dolgozói
  A Hankook nyerte az Év Vállalati Önkéntes Programja Díjat

További hírek ebben a kategóriában

65 millió forintos támogatás az ...
Az olimpiára készülő fiatal élsp...
A Mol célja, hogy a régió zöldeb...
Esélyegyenlőség az Auchannál