Hírek
21641 hír az adatbázisban
A Scania 2025-re felére csökkenti a CO2-kibocsátását
Marketinginfo.hu - 2018-04-13 15:08
CSR

Minden évtizedben a felére kell visszaszorítani a szén-dioxid-kibocsátást a globális felmelegedés megállításához. Ezzel összhangban a Scania most kitűzött két szigorú célt, amelyeket 2025-re kell teljesítenie.

A Scania a Párizsi Klímaegyezmény, valamint a fenntartható szállítási rendszer kialakítása iránti elkötelezettségével összefüggő céljainak teljesítéséhez folyamatosan dolgozik azon, hogy minimalizálja termékeinek üvegházgáz-kibocsátását. Ez a törekvés a saját működésével és szállítási tevékenységével járó kibocsátás szintjének csökkentésére éppúgy vonatkozik.

"Hosszú távon a szén-dioxid-semleges működés az elképzelésünk. Ennek eléréséhez célul tűztük ki, hogy ötven százalékkal csökkentjük a teljes világszintű tevékenységünk CO2-kibocsátását 2025-re" - mondta Ruthger de Vries, a termelést és a logisztikát vezető alelnök.

A Scania a termelési folyamatainak további optimalizálásával, az energiahatékonyság javításával és a megújuló forrásokra való átállással éri majd el a célját. A Scania 2017-ben bejelentette elkötelezettségét az iránt, hogy 2020-ra fosszilis energiaforrásoktól mentes elektromos áramra álljon át.

A Scania tevékenységében óriási mértéket ölt a napi logisztikai forgalom, a második új cél pedig arra irányul, hogy a vállalat jelentős mennyiségű fuvarozási szolgáltatást vesz igénybe.

"Nap mint nap beszélünk ügyfeleinkkel és az ő ügyfeleikkel az adott fuvarfeladataikhoz alkalmazható legfenntarthatóbb alternatívákról. A saját logisztikai tevékenységünk sok tekintetben is egy laboratórium, ahol az új ötleteinket teszteljük és a képességeinket fejlesztjük. Nagy fuvaroztatóként természetes, hogy igyekszünk élenjárni és elkötelezni magunkat a károsanyag-kibocsátásunk jelentős csökkentése iránt" - mondta de Vries.

Egy olyan modell alkalmazásával, amely a CO2-kibocsátás csökkentését ugyanolyan értékkel veszi számításba, mint a költségeket a szállítási megoldás kiválasztásában, a Scania célja 2025-re ötven százalékkal csökkenteni Európában és Latin-Amerikában a szárazföldi szállítási logisztikai forgalmával járó károsanyag-kibocsátást.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Növelte bevételét és nyereségét a Scania
  Jobban félünk a globális felmelegedéstől a Cofidis szerint
  Földgázüzemű tehergépjármű konzorciumhoz csatlakozott a Scania
  Csökkentette szén-dioxid-kibocsátását a Budapest Airport
  A SCANIA CO2NTROL CUP 2018 júniusi nyertese
  Tehergépjármű képzés és ösztöndíj program a Scaniánál
  A Scania egy kutatási projektben vesz részt
  Szövetséget kötött az E.ON, a H&M, a Scania és a Siemens
  Újfajta versenyt hirdet a Scania
  Ismét a Scania nyerte el a Zöld Tehergépkocsi díjat
  A Scania és a Haylion Technologies együttműködik
  A Scania és a Northvolt együttműködik
  A Scania beruház egy energia hatékony öntödébe
  Scania a Green Logistics kezdeményezés kereteiben
  A Scania elnyerte a 2017-es Zöld Tehergépkocsi díjat
  A Scania elektromos áram használatára tér át
  Apple CarPlay technika a Scaniánál
  Energiahatékonysági stratégia a Scaniánal

További hírek ebben a kategóriában

Nagy sikerrel zárult a MÁV negye...
Együttműködik a MÁV és az Erzséb...
A Cordia az idei Tihanyi Félmara...
A Tesco ismét támogatja a helyi ...