Hírek
23467 hír az adatbázisban
Szabó Gábor lett Az év tájépítésze
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-04-27 09:04
Design

Szabó Gábor nyerte el a hetedik alkalommal meghirdetett Az év tájépítésze díjat, a közönségszavazás győztese Tatai Zsombor, Az év junior tájépítépítésze pedig Patka Zsuzsa Kincső lett.

A Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a Semmelrock Stein+Design Kft által alapított díj döntőjébe a huszonhat jelöltből öten - Czakó Márta; Doma-Tarcsányi Judit és Kuhn András (Gardenworks); Dömötör Tamás; Szabó Gábor és Tatai Zsombor - jutottak be, közülük a szakmai zsűri Szabó Gábor pályázatát értékelte a legmagasabbra - közölték az MTI-vel a szervezők.

Szabó Gábor a budapesti Katona József Színházban csütörtök este vehette át a Semmelrock által felajánlott, egymillió forintos pénzjutalommal és a formatervezési díjak sorát elnyerő díjobjekttel járó szakmai elismerést.

Mint a közlemény felidézi, Szabó Gábor három, a magyar kertörökség szempontjából igazán jelentős műemléki rekonstrukciós munkával mutatkozott be: a dégi és a keszthelyi Festetics-kastély kertjével, illetve a Magyar Nemzeti Múzeum folyamatban lévő rekonstrukciójának tervével.

Az év junior tájépítésze díjat a zsűri döntése alapján Patka Zsuzsa Kincső kapta. A feladat az idén Etyek nagyközség gesztorságában az etyeki városközpont környezetrendezési tanulmánytervének elkészítése volt.

Az epiteszforum.hu és a tajepiteszek.hu szakmai portálokon lebonyolított közönségszavazást Tatai Zsombor nyerte. Tatai Zsombor a BFVT Kft munkatársaként olyan fővárosi átfogó koncepciók és stratégiák kidolgozója volt, amely megalapozza a főváros hosszútávú fejlesztéseit, és kellő szakmai alapot nyújt Budapest zöld infrastruktúrájának fejlesztéséhez.

Az év junior tájépítésze kategóriában Etyek különdíját a nagyközség polgármesterétől, Garaguly Tibortól és Wittek Krisztina főépítésztől Benkő Anna Ágnes tájépítész hallgató vehette át.

Az év tájépítésze díj jelöltjeinek munkái, valamint az öt junior pályázó Etyek központjára készült ötletpályázati anyaga két hétig megtekinthető a FUGA Budapesti Építészeti Központban.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      

További hírek ebben a kategóriában

Egyedi ékszer, nem mindennapi ér...
Hogyan legyen a kis lakás is diz...
Milyen a tökéletes alap egy make...
3D szobrok – térlátás és k...