Hírek
21641 hír az adatbázisban
Magyar PR szakember a CIPR vezető testületében
Marketinginfo.hu - 2018-10-09 09:21
Karrier

Sztaniszláv András, az MPRSZ alelnökét beválasztották a Chartered Institute of Public Relations (CIPR) vezető tanácsadó testületébe.

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb, több mint 10.000 szakembert képviselő PR szervezete a királynő elismerésével fémjelzett Chartered Institute of Public Relations. A magyar szakember 4 éve tagja a szövetségnek, másfél éve választották a nemzetközi tagozat alelnökének. Idén a tagozat indította jelöltként a választáson. A CIPR tanácsadó testülete (Council) felel a szervezet hosszútávú stratégiájáért, a szakmafejlesztési koncepciókért, a szövetség magas etikai színvonaláért, valamint elszámoltatja az elnökséget.

Az CIPR alapszabálya szerint minden évben tartanak választást, az elnök, valamint a tanács személyeiről. Az elnök megválasztását követő évben előkészíti (President-Elect) a megjelölt programját, elnökségi évében (President) a teljes szövetség erre a programra fókuszál, majd még egy éven keresztül (VP, Immediate Past President) az elnökség tagjaként felügyeli, hogy az elképzelései fenntartható módon épüljenek be a szervezet működésébe. Jenni Field belső kommunikációval foglalkozott, megválasztását megelőzően a belső kommunikációs tagozat vezetője volt.

A Magyar PR Szövetség 2015 szeptemberében kötött stratégiai együttműködési megállapodást a CIPR-ral. Ennek részeként:
 
  • az MPRSZ nagyobb rendezvényeit is elismerik az akkreditációs folyamatban
  • a CIPR éves kutatásának szakmai elemzése is rendelkezésre áll a Magyar PR Szövetség számára
  • kedvezményes tréning és oktatási lehetőséget biztosít a MPRSZ tagoknak
  • rendelkezésre állnak szakmafejlesztési anyagok


"Magyar PR szakember eddig még nem jutott ilyen magas pozícióba a CIPR szervezetében - ez önmagában is elismerés. A nemzetközi tagozat alelnökeként feladatom, hogy a globális tapasztalatokat, illetve a tagság elvárásait is érvényesítsem a tanács munkájában; ugyanakkor többről is szó van itt: annak lehetőségéről (és egyben felelősségéről), hogy a PR szakma fejlődését meghatározó lépéseket befolyásolni tudjam. A média helyzete, az álhírek, a technológiai fejlődés sorozatos kihívás elé állítja a szakmánkat és egy akkora nemzetközi piacon, mint az Egyesült Királyságé, sokkal több eszközünk van például az etikai normák felülvizsgálatára. Nemrég állt fel például az AIinPR (Mesterséges Intelligencia a PR-ban) csoport, amely Londonban tartja az első panelbeszélgetését a következő héten" - nyilatkozta Sztaniszláv András.

"Fontos számunkra, hogy az MPRSZ nemzetközi kapcsolatait újjáépítsük, ennek lépése a CIPR együttműködés és az is, hogy a Szövetség belépett az ICCO-ba. Sztaniszláv András elkötelezett munkája nélkül az eddigi lépések nem valósultak volna meg. Bízom benne, hogy a jövőben is erősíteni tudjuk nemzetközi szerepvállalásunk, András kinevezése ezért is örvendetes. Szeretettel gratulálunk hozzá" - mondta el Lakatos Zsófia, az MPRSZ elnöke.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ismét Sztaniszláv András a CIPR International alelnöke
  Nemzetközi elismerés az MPRSZ nagykövetének

További hírek ebben a kategóriában

Bérmegállapodás a MÁV-csoportnál
Új vezérigazgató az MFB élén
Új kelet-európai igazgató a Kasp...
Új vezérigazgató az AutoWallis é...