Hírek
21641 hír az adatbázisban
Új bemutatótermet nyit az Alza.hu Budapesten
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-10-10 10:35
Kereskedelem

Csaknem 650 millió forintos befektetéssel 5000 négyzetméteres bemutatótermet nyit az Alza.hu webáruház Budapesten.


A cseh internetes áruház tavaly jelent meg Magyarországon, itteni forgalma az idei év végére eléri a 10 milliárd forintot - mondta Jaromír Ránek, az Alza.cz üzletfejlesztési igazgatója a társaság szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Elmondása szerint az Alza Közép-Kelet Európa legnagyobb online kereskedője, tavaly éves forgalma nettó 820 millió euró (255 milliárd forint) volt.

A cseh piacon 24 éve jelen lévő webáruház bemutatótermeket és üzleteket működtet Ausztriában, Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában, de internetes oldalairól az Európai Unió valamennyi országából lehet rendelni. A cég több mint 200 ezer terméket kínál, alkalmazottainak száma meghaladja az 1500-at.

A magyar piac szerepét hangsúlyozva az üzletfejlesztési igazgató kiemelte: az Alza.hu már tavaly a nyolcadik legnagyobb magyarországi árbevételt elérő internetes áruház lett a GKI Digital összesítése szerint.

Az új budapesti bemutatóteremben 1500 terméket láthatnak a vásárlók, 15 ezer termék pedig azonnal elérhető a raktárról.

A további magyarországi terjeszkedéssel kapcsolatban az üzletfejlesztési igazgató egyebek mellett elmondta: tervezik újabb termékek forgalmazását, több önkiszolgáló csomagmegőrző, AlzaBox üzembe állítását, szeretnék beindítani saját szállító cégüket, valamint saját finanszírozási szolgáltatásukat.

Jaromír Ránek elmondta: a top termékcsoportba a számítógépek és elektronikai eszközök tartoznak, a legnagyobb számban értékesített termékek a háztartási kisgépek, az okostelefonok, a monitorok és egyéb kiegészítők, valamint Alzak, a cég zöld kabalafigurája, plüss kiszerelésben.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nőtt az Alza.hu forgalma tavaly
  Éjjel-nappal nyitva tartó önkiszolgáló üzletet nyitott az Alza
  Tovább bővít Magyarországon az Alza cseh webáruház

További hírek ebben a kategóriában

Szívvel-lélekkel alakul át orszá...
Egyre gyakoribb a bankkártya has...
A vásárlók öt kategóriában a Lid...
Ismét nyertek az ALDI termékei &...