Hírek
21257 hír az adatbázisban
Újabb beruházást indít Berlinben a Siemens
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-11-06 09:52
PR

A második világháború utáni Berlin legnagyobb beruházását indítja el a Siemens.

Berlin második világháború utáni történetének legnagyobb szabású magánberuházását indítja el a Siemens, a német fővárosban alapított iparvállalat 600 millió euróból (200 milliárd forint) építi meg új innovációs központját, erről írtak alá megállapodást a városvezetéssel.

Berlinben már akkor kialakult a vállalkozásindítás kultúrája, amikor "a Szilícium-völgyben egyetlen garázs sem volt még", az 1847 óta működő Siemens pedig most visszatér alapításának helyszínére, és itt összpontosítja a negyedik ipari forradalommal kapcsolatos fejlesztéseit - mondta a cég vezetője, Joe Kaeser, miután aláírta a Siemens Campus elnevezésű projektről szóló megállapodást a tartományi rangú főváros kormányzó polgármesterével, Michael Müllerrel.

A Siemens számos lehetséges beruházási helyszínt megvizsgált, Berlin a többi között ázsiai és amerikai városokkal szemben került ki győztesen.

Az innovációs központot a vállalat "szülőhelyén", a Siemensstadt nevű negyedben építik ki. A városvezetés az infrastruktúra fejlesztésével, például a megfelelő internetkapacitás biztosításával és a műemléki védettségű ipari épületek átalakítását szabályozó előírások rugalmas alkalmazásával segíti a beruházást.

A Siemens Campus főleg kutatás-fejlesztési laboratóriumokból és technológiai innovációval foglalkozó induló vállalkozások - startup cégek - munkájához szükséges irodákból áll majd, de építenek szállodát, iskolát és 200 ezer négyzetméteren lakásokat is. A társaság egyebek mellett a mesterséges intelligenciával és az elektromos mobilitással kapcsolatos fejlesztéseit végzi majd a központban, amely 2030-ig épül fel.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Együttműködés az Óbudai Egyetem és a Siemens között
  Növelte bevételét a Siemens
  Megállapodást kötött a Siemens és az Innovációs és Technológiai Minisztérium
  Szövetséget kötött az E.ON, a H&M, a Scania és a Siemens
  Újabb együttműködési megállapodást kötött a Siemens és a BME
  Idén is BME-t támogat a Siemens
  A Siemens pályázat nyertesei
  A Scania és a Siemens a fenntarthatóságért
  Kivásárolta a Siemenst a Bosch
  K+F központot nyit a Siemens a szomszédban

További hírek ebben a kategóriában

A legerősebb karácsonyi szezonjá...
Kihirdették a Magyar Sommelier S...
Az Év Indirekt Beszállítója Díj ...
Sándor Imre PR-Díj 2018