Hírek
21508 hír az adatbázisban
Új ügyvezető alelnök és pénzügyi igazgató a Starbucks-nál
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-11-09 12:43
Karrier

A Starbucks Corporation bejelentette, hogy Patrick Grismert nevezte ki ügyvezető alelnökké és pénzügyi igazgatóvá.

Grismer, aki a november 30-án nyugdíjba vonuló Scott Maw-t váltja fel, közvetlenül a Starbucks elnök-vezérigazgatójának, Kevin Johnsonnak tartozik beszámolással. Az alelnöki és pénzügyi vezetői tisztség zökkenőmentes átadásának biztosítása érdekében Maw 2019 márciusáig a vállalat vezető tanácsadója marad. Grismer november 12-én lép be a Starbucks-hoz, és november 30-án kezdi meg pénzügyi igazgatói tevékenységét.

Grismer elismert pénzügyi vezető, aki a fogyasztókkal közvetlen kapcsolatot ápoló, gyorsan növekedő globális vállalatoknál (ideértve a Hyatt Hotels Corporationt, a KFC, a Pizza Hut és a Taco Bell anyavállalatát, a Yum! Brands-et és a The Walt Disney Company-t) töltött összesen 25 év alatt szerzett kiterjedt vezető itapasztalatok birtokában csatlakozik a Starbucks-hoz.

Grismer ezidáig a Hyatt-nél dolgozott, ahol 2016 márciusi felvételétől kezdve a pénzügyi igazgatói pozíciót töltötte be, és megbízatása a globális pénzügyi egység átfogó irányítására, valamint a vállalati stratégia kidolgozásában való részvételre,
eszközkezelésre, beruházásokra, beszerzésekre és osztott szolgáltatások szervezésére vonatkozott.

"Pat személyében olyan mélyreható szakmai tudással, ügyfélorientált hozzáállással és kiterjedt vendéglátóipari tapasztalatokkal rendelkező szakember csatlakozik a Starbucks-hoz, aki széles körű pénzügyi vezetői ismereteit több globális, az ügyfelekkel közvetlen kapcsolatokat ápoló, gyorsan növekedő vállalatnál szerezte" - mondta
el Kevin Johnson, a Starbucks elnök-vezérigazgatója. "Pat rendkívül értékes új tagja lesz csapatunknak, és én nagy várakozással tekintek közös munkánk elé, melynek célja a stratégiai prioritásaink megvalósítását célzó tevékenységek irányítása és a vállalat pénzügyi célkitűzéseinek elérése."

A Hyatthez való belépését megelőzően Grismer 14 éven át dolgozott a Yum! Brands kötelékében, ahol különféle vezetői tisztségeket töltött be (ideértve a pénzügyi igazgatói pozíciót is). A Yum! Brands előtt Grismer 10 évet töltött a The Walt Disney Company-nál, ahol pénzügyi és stratégiai vezetői feladatokat látott el, többek közt a The Disneyland Resort üzleti tervezéséért és fejlesztéséért felelős elnökhelyettesként.

Grismer pályafutását vezetési tanácsadóként kezdte a Price Waterhouse-nál. Grismer bachelor fokozatú üzleti ügyviteli diplomáját a Dél-kaliforniai Egyetemen (University of Southern California), mester fokozatú üzleti ügyviteli diplomáját pedig a Northwestern
Egyetemhez (Northwestern University) tartozó Kellogg Graduate School of Managementnél szerezte, és Kalifornia államban bejegyzésre került hites könyvvizsgálóként.

"Nagy izgalommal tölt el, hogy csatlakozhatom a Starbucks-hoz, és megtiszteltetésnek tekintem, hogy tagja lehetek az ezt az ikonikus, globális vállalatot vezető csapatnak. Mindig is csodáltam a Starbucks márkát és a cég vállalati kultúráját és értékeit, és alig
várom, hogy együtt munkálkodhassak Kevinnel és a vezetői csapattal a vállalat további növekedését biztosító irányítási feladatok megoldásán" - nyilatkozta Grismer.

(OTS-Starbucks Coffee Company)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Nestlé és a Starbucks megállapodtak
  A Starbucks és az Alibaba stratégiai megállapodást kötött
  Starbucks siker az Instagramon
  Ismét bővül a Starbucks Magyarország
  Adobe-s tech gurut igazolt a Starbucks
  Jól teljesít a Starbucks Romániában
  5 éves a Starbucks Magyarország
  Egyre mobilosabb a Starbucks

További hírek ebben a kategóriában

Új szenior márkamenedzser a Bors...
Új értékesítési igazgató a Coca-...
Új társ-kreatív-igazgató a Café ...
Új ügyvezető a Reál Hungária élé...