Hírek
23467 hír az adatbázisban
Féllábú Mikulás hívja fel a figyelmet a cukorbetegségre
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2018-12-07 16:14
Outdoor/indoor

Rendhagyó outdoor kampánnyal hívja fel a figyelmet a 2-es típusú cukorbetegség veszélyeire a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége és a Mediator.

December 6-én ugyanis szokatlan plakátokat helyeztek ki a Batthyány téren, amelyen a jól ismert csokimikulás jelenik meg, ezúttal azonban műlábbal. Az időzítés nem véletlen, hiszen mikor is lehetne jobban ráirányítani a figyelmet a túlzott cukorfogyasztásra, és az ezzel is kapcsolatba hozható 2-es diabétesz veszélyeire, mint Mikuláskor, amikor minden az édességekről szól.

A kampány a Mediator kreatív koncepciója alapján készült el, és az ügynökség felelt a megvalósításért is. Az ügynökség tavaly novemberben kezdte meg együttműködését a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségével, amelynek keretében az ügynökség pro bono segíti a Szövetség országos aktivitásainak kreatív, sajtó és közösségi média kommunikációját. Többek között a Mediator támogatásával valósult meg tavasszal a "Botra fel" elnevezésű országos nordic walking séta 18 vidéki városban és 2 budapesti helyszínen. Emellett a diabétesz világnapja alkalmából az ügynökség segítségével helyeztek el egy interaktív Cukorbombát is az Árkádban. Ennek lényege az volt, hogy az egészséges életmóddal, diabétesszel és annak megelőzésével kapcsolatos kérdésekre kellett a megadott idő alatt válaszolniuk, hogy elkerüljék a cukorbomba felrobbanását

A Mediator azért is tartja fontosnak az Egyesület támogatását, mivel a diabétesz egyre elterjedtebb betegség, ma Magyarországon közel 800 ezer diagnosztizált cukorbeteg ember él, és további 500 ezer azoknak a száma, akik valójában cukorbetegek, de nem tudnak róla vagy még nem vettek részt diabétesz-szűrésen. Óvatos számítások szerint 2027-re a magyar lakosság 20-70 év közötti korosztályában már minden tizedik ember cukorbeteg lesz. Kiemelten fontos tehát, hogy időben diagnosztizáljuk a diabéteszt, és megfelelő információval rendelkezzünk erről az eleinte észrevétlen, de súlyos szövődményekkel járó betegségről, amihez elengedhetetlen a folyamatosan figyelemfelhívás is.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Tanácsok az inzulinrezisztencia diétához (x)
  Megjelent a Végtagmentő applikáció
  A Mediator nyerte a Care Park kommunikációs tenderét
  Idén ismét jár a Mikulástroli
  Cukorbomba az Árkádban
  A Mediatorral dolgozik a Randstad
  Nem lesz marketingeszköz a diabetikus termék megjelölés
  Cukorbetegeknek fejleszt a Google
  Egyre többen támogatják a cukorbeteg gyerekeket
  Focival a cukorbetegség ellen
  Cukorbetegeknek készít kontaktlencsét a Google
  Másfélmillió dollárt gyűjtöttek a cukorbeteg gyerekeknek
  Cukorbetegekre vigyáz a BASF

További hírek ebben a kategóriában

Egyesült a két svéd outdoor márk...
2319 műanyag kupakból rakták ki ...
Különleges taxi járja Budapest u...
Csekk helyett tej