Hírek
23467 hír az adatbázisban
A Tesco álláslehetőségekkel települt ki a BabaMama Expóra
Marketinginfo.hu - 2018-12-10 12:41
Outdoor/indoor

A november középen megrendezett budapesti esemény versenyszférából érkezett kiállítói között a Tesco a legnagyobb munkáltatóként volt jelen.

Az áruházlánc egyedüliként nem termékeket vagy szolgáltatásokat, hanem rugalmas álláslehetőséget kínált mindazoknak, akik szeretnének, de a munkavégzés nehezebb tervezhetősége miatt eddig nem tudtak például részmunkaidős munkát vállalni. A BabaMama Expó az egyik standján a Tesco helyszíni állásinterjúra is lehetőséget biztosított, az érdeklődők akár állásajánlattal is távozhattak.

"Egy 10 éves és egy 18 hónapos kisgyerek anyukájaként jól tudom, hogy sokszor nehéz a családot és a munkát összeegyeztetni. Ahogy azt is, hogy sok újdonsült édesanyának is fontos, hogy ne essen ki a munkaerőpiacról, és az is, hogy korábbi közösségi kapcsolataikat is ápolni tudják. A Tescónál éppen ezért egy olyan foglalkoztatási formát vezettünk be, ami a munka-magánélet egyensúly tiszteletben tartása mellett a tervezhetőségre és a stabil jövedelemforrásra helyezi a hangsúlyt" - mondta Szigeti Barbara, a Tesco HR-vezetője.

A BabaMama Expóra az áruházlánc a szeptemberben bevezetett "Fixen fix" rögzített részmunkaidős foglakoztatási formájának bemutatásával érkezett. Ez a foglalkoztatás heti öt órától bármely intervallumban kérhető, miközben a munkavállaló a közvetlen foglalkoztatás összes előnyét élvezhetett. A Tescónál a jelentkező tulajdonképpen - az áruházi működést figyelembe véve - maga választhatja ki a számára megfelelő napszakokat és órákat a munkavégzésre. Az áruházlánc pedig a munkaszerződésben vállalja és szavatolja, hogy kizárólag azokban az időszakokban és annyi óraszámban foglalkoztatja a leendő munkavállalót, amelyekben korábban megállapodtak. A "Fixen fix" ideális munkavégzési forma lehet például a kisgyermekes anyáknak, akik szeretnének visszatérni a munkaerőpiacra, vagy például azoknak az apukáknak, akik tervezhető, a családi élethez igazított másodállást szeretnének vállalni.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Szegeden és Hódmezővásárhelyen is a Tesco lett az év SuperStore boltja
  Idén eddig 46.500 órát fordított munkatársai képzésére a Tesco
  Jól teljesített a Tesco
  A dolgozóbarát foglalkoztatási forma a Tesco-nál
  Celldömölkön megújult a Tesco
  Stratégiai szövetségre lép a Tesco és a Carrefour
  Szakképzéssel válaszol a Tesco a munkaerőpiaci kihívásokra
  Megállapodás a Tesco és a szakszervezetek között

További hírek ebben a kategóriában

Egyesült a két svéd outdoor márk...
2319 műanyag kupakból rakták ki ...
Különleges taxi járja Budapest u...
Csekk helyett tej