Hírek
23441 hír az adatbázisban
Hogyan fürdessük meg kutyusunkat? (x)
Marketinginfo.hu - 2019-04-22 14:45
Reklám

Amikor egy kis lakásban élünk együtt kedvencünkkel, bizony gyakorta előfordul, hogy annyira bántja az orrunkat a szaga, netán sétáltatás közben megtalálta a legnagyobb sárfoltokat, hogy muszáj lefürdetnünk.

De ezen kívül is előfordul számos olyan alkalom, mikor szükségét érezzük a fürdésnek, a kérdés innentől már csak az, hogy mennyire partner a kedvencünk vagy nekünk mennyire fontos az, hogy például a fehér szőrű kutyánk ismét csillogóan fehér szőrűvé váljon?

Miért fontos megfürdetni a kutyusunkat?

Akár szeret fürdeni a kutyánk, akár nem, nem szabad elhanyagolni a bundáját. Esztétikai szempontból fontos, mert egy szép, ápolt kutya megjelenése másként hat az emberekre, de nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a kutya bundájában letelepedő élősködőket kiírtsuk. A fürdés az ebek esetében nem azt jelenti, mint az embereknél, nem célszerű napi fürdetést beiktatni, inkább heti fürdetéseket javaslunk. Miért? Mert a gyakori fürdetéssel lemossuk a kutya bőrének azon rétegét, ami segíti, hogy védekezzen a mindennapos fertőzések ellen. Fürdések alkalmával sima vízet vagy kifejezetten kutyák számára kifejlesztett samponokat használjunk.

Ezek olyan összetételűek, amik nem károsítják az állat egészségét, kíméletesen, de mégis hatékonyan tisztítanak. A kutyasamponon kívül használhatunk még számos más eszközt is, ami segít tisztán, kócmentesen tartani az állat szőrét, például fésűket, csomósodást gátló balzsamokat. Ha nincs otthon speciálisan kutyák számára készült termék, akkor használhatunk olyan természetes alternatívát, mint a zabtejből, szódabikarbónából, olívaolajból, levendulaolajból készített házi fürdető sampon.

Fürdetést követően alaposan dörgöljük át egy jó nedvszívó törölközővel, szükség esetén szárítsuk bundáját hajszárítóval. Nyári melegben lesz a legjobb, ugyanis egy alapos törölközős dörgölést követően már szabadjára is ereszthetjük a kutyusunkat, ezzel is tompítva a kánikula hatását.

Mire érdemes figyelni a kölyökkutyák fürdetésénél?

Minél korábban kezdjük a fürdetést, annál nagyobb a valószínűsége, hogy megszereti, de legalábbis megszokja a kiskutya, de négy hetes kor előtt nem javasolt még elkezdeni. A rendszeres tisztálkodás a kölyökkutyák esetében is fontos, de figyelembe kell venni néhány egyéb szempontot. Ilyen a fürdővíz és a fürdőszoba hőmérséklete is! A kicsik ugyanis még nem tudják úgy szabályozni a hőmérsékletüket, mint a felnőtt kutyák. Érdemes továbbá beszerezni kutyakádat, aminek nem csúszik az alja, így kedvencünk biztonságban érzi majd magát.

Ha utál fürdeni a kutyus, annak ellenére, hogy jó korán elkezdtük a fürdéshez szoktatást, akkor érdemes bevezetni a jutalmazást. Tapasztalatok azt mutatják, hogy nem kell félni, a kutyus idővel megszokja, sőt, egy idő után még hálás is lesz, hogy tisztán tartjuk a bundáját.




NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hétmillió forint a Kutyaszemmel program keretében
  Kutyaellenes kampány Iránban
  Valóra váló álmokkal futott be a Sberbank reklámfilmje
  Kutyabarát munkahellyé vált a Telenor
  Szilveszteri óvintézkedések kisállataink védelmében
  A mömax és a Rex közös kampánya
  A Mad Scientist sörfőzde a kutyakért
  Kutyaházakat adományozott a Praktiker

További hírek ebben a kategóriában

A Coca-Cola ünnepi kampánya
Amikor nem csupán strandolni vág...
A Coca-Cola új kreatív platformj...
A chino nadrág tökéletes választ...