Hírek
23441 hír az adatbázisban
Hogyan burkoljunk teraszt 9 lépésben? (x)
Marketinginfo.hu - 2019-04-25 09:58
Reklám

Amikor eljön a tavasz, sokan a nagytakarítás mellett a felújításról is elgondolkoznak. Éppen ezért azok számára, akik rendelkeznek terasszal, összegyűjtöttük, hogy hogyan is kell leburkolni a betont a teraszunkon.

Természetesen ezt meg kell, hogy előzze a betonozás. A két folyamat között el fog telni egy kis idő a beton kötése végett, de addig is spórolhatunk a burkoláshoz szükséges anyagok megvásárlásához.

A burkolás lépéseit az Otthonok & Megoldások segítéségével mutatjuk be, akik végigkísérték egy család teraszfelújítását és segítettek összegyűjteni a teraszburkolás lépéseit. Nézzük, melyek ezek.

1. Készítsünk burkolási tervet

Mielőtt megvásároljuk a burkolásához szükséges anyagokat, fontos tudni, hogy milyen paraméterei vannak a terasznak és el kell döntenünk, hogy milyen módon fektetjük le és burkoljuk a területet: halszálka, diagonál, hálós, mozaik, stb.

2. Számoljuk ki a mennyiséget

Miután megvan a fektetési terv, számoljuk ki a teraszburkolat mennyiségét. Ehhez olyan méretű lapot kell vásárolni, hogy kiadja a választott kötést. A kiszámításnál dolgozzunk 10 százalék ráhagyással és ne aggódjunk. Ha marad bontatlan doboz, azt a barkácsáruházak általában visszaveszik, de erről a vásárlás folyamán érdeklődjünk.

3. Válasszuk ki az anyagot

Az anyagválasztásnál érdemes figyelembe venni, hogy milyen az ár-érték arány, szükség van-e időtálló és időjárásálló burkolatra. Az Otthonok & Megoldások csapata beszámolt egy valós terasz építés esetéről, ahol a megfelelő választást egy középár-kategóriás, matt, kültéri időjárásálló greslapban találták meg, amelynek 30x60x1 cm-es mérete ideális volt. A vásárlásnál kértek házhozszállítást is.

4. Munka megkezdése alkalmas időben

Az időzítésnek közel tökéletesnek kell lennie, hiszen egyeztetett időpontban kell kiszállni az összes szakembernek és az időjárásnak is alkalmasnak kell lennie, hogy a munka megfelelő ütemben haladjon. A legideálisabb burkoló idő tavasszal és ősszel van, amikor a hőmérséklet 15-20 Celsius fok körül mozog.

5. Munkafelület előkészítése

Ez jelen esetben a betonfelület lecsiszolását, portalanítását, elsimítását jelenti.

6. Mélyalapozási fázis

A mélyalapozó köti meg a fel nem takarítható szennyeződést (pl.: por), ezzel jobb lesz a tapadása a ragasztónak.

7. Indulhat a lapfektetés

Miután kikevertük a ragasztót, 6-8 mm fogazású glettvassal húzzuk le a tökéletes sűrűségű, bekevert anyagot. Érdemes kétoldali kenéssel ragasztani, vagyis ragasztózzuk be a betont és a lapokat is. Ezután helyezzük be a fugakereszteket, hogy egyenletes legyen a hézagkiosztás a lapok között.

8. Fugázás

A fuga színét érdemes a burkolólaphoz igazítani, hogy minél jobban hasonlítson. A fugázás végeztével a fugakereszteket távolítsuk el! A járólapot hagyjuk 24-48 órán át száradni, ne járkáljunk rajta!

9. Helyezzük fel a vízvető fémdarabokat

A vízvető fémdarabok a járólapok szabad éleit zárják le, így az esőelvezetésről is megfelelően gondoskodnak.

További ötletekért érdemes olvasgatni az Otthonok & Megoldások felújítás rovatát.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A szálerősített betonról csak jót mondhatunk (x)
  Nem romlottak a lakás-felújítási kilátások
  Hasznos tudnivalók a terasz fűtése kapcsán (x)
  Továbbra is fókuszban a felújítás
  Amit érdemes elkerülni a takarítás során (x)
  Órási változás várható a Váci utcában

További hírek ebben a kategóriában

A Coca-Cola ünnepi kampánya
Amikor nem csupán strandolni vág...
A Coca-Cola új kreatív platformj...
A chino nadrág tökéletes választ...