Hírek
23441 hír az adatbázisban
Mit szimbolizál a gyemant, és miért számít? (x)
Marketinginfo.hu - 2019-04-26 12:20
Reklám

Amikor letérdel a szeretett férfi, és felteszi a nagy kérdést, az a pillanat minden menyasszony szívébe örökre beleivódik.

Hiszen nem csak maga a pillanat és a vallomás az, ami miatt varázslatos emlék lesz, hanem az is, amit az apró doboz rejt. Mit jelent, hogy milyen kő van a gyűrűben? Van valamilyen üzenete?

Milyen gyűrű?!

Manapság nem lehet már egyértelműen meghatározni, hogy mi a szokás az eljegyzések terén. Hiszen vannak, akik egy köves eljegyzési gyűrűvel kérik meg a párjuk kezét, míg megint mások együtt választják ki a karikagyűrűt már az eljegyzés előtt. Mindkét variációnak megvan a maga romantikája, így dönteni sem lehet, hogy melyik a jó módszer. Eljegyzési gyűrű tekintetében igen változatos a paletta, hiszen az egyszerűbb, Swarovskival díszített gyűrűktől kezdve egészen a Forevermark ékszerekig a határ a csillagos ég. Ezt természetesen mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mit enged meg a pénztárcája.

A gyémánt szimbolikája és az idei trend

A gyémánt általában a tartósság, az örök érvényű szerelem szimbóluma, hiszen maga a drágakő is törhetetlen, nem karcolódik, nem kopik, és örökkön-örökké csillogni fog, így nem véletlen, hogy a legértékesebb kő a világon. Ezzel a vőlegény azt fejezi ki, hogy a szerelme egyedülálló és sérthetetlen, mint a gyémánt, és addig fog tartani, míg a drágakő csillogása.

Az idei trend az egyediségnek, az átlagostól eltérő dolgoknak kedvez, így nem véletlen, hogy a párok egyre jobban igénylik, hogy a gyűrűjük igazán különleges legyen. Ez akár abban is megnyilvánulhat, hogy játszanak a színekkel, így egyre nagyobb teret hódít a smaragd és a rubin is a piacon. A fiatalok nagyon kedvelik a formabontó és egyedi megoldásokat, ezért nekik különösen izgalmas az idei, 2019-es év.

3 népszerű típus

Bár mindig is népszerű volt a három köves gyűrű, de mióta Harry herceg egy hasonló, három köves gyűrűvel kérte meg Meghan Markle kezét, így nem véletlen, hogy még nagyobb divatot teremtett neki. Arról nem is beszélve, hogy a legpraktikusabb választás is, mert a benne foglalt kövek méretével, csiszolásával kapcsolatban is bőven enged mozgásteret.

A leggyakoribb csiszolási formákként tartják számon az alábbiakat:
 
  • a briliáns (kerek),
  • smaragdcsiszolás (csapott sarkú téglalap),
  • princess (négyzet),
  • Marquise vagy navette (hegyes ovális),
  • ovális,
  • pendeloque (körte) vagy
  • briolett (csepp),
  • szív alak.


Bár ezek közül a legnagyobb népszerűségnek az ovális örvend, mert elegáns és kifinomult, arról nem is beszélve, hogy meglehetősen nagyobbnak mutatja a követ, mint amekkora.

A gyémántok színe sem mindegy ám, mivel a legértékesebbek az első osztályú, legtisztább fehér színű darabok. Ettől függetlenül egyre népszerűbben a sárgák vagy éppen sárgás árnyalatúak.

Végül pedig a modern, letisztult darabok azok, amik jelenleg leginkább kedveltek. Manapság ugyanez igaz a lakásokra, bútorokra, de még az öltözködésre is. Miért is lenne másként ez az eljegyzési gyűrűknél?
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ékszerekkel akciózik az OMV
  Indiában bővül a Swarovski
  Az egymilliomodik lájkért indított versenyt a Swarovski
  Globális közösségi kampányt indít a Swarovski
  Swarovski-kristályok a Nespresso kávégépeken

További hírek ebben a kategóriában

A Coca-Cola ünnepi kampánya
Amikor nem csupán strandolni vág...
A Coca-Cola új kreatív platformj...
A chino nadrág tökéletes választ...