Hírek
22398 hír az adatbázisban
A Magyar Vízilabda Szövetség a társadalmi felelősségvállalás jegyében
Marketinginfo.hu - 2019-09-25 12:17
CSR

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ), a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal (NGYSZ) együttműködve, hátrányos helyzetű gyermekeket lát vendégül a hazai rendezésű 2020-as Európa-bajnokság mérkőzésein.

A Magyar Vízilabda Szövetség a társadalmi felelősségvállalás jegyében több ezer hátrányos helyzetű és állami gondozott gyermek számára kíván lehetőséget biztosítani arra, hogy ezek a gyerekek eljuthassanak a 2020-as Európa-bajnokság mérkőzéseire és a helyszínen szurkolhassanak. Ezt a nemes célt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal együttműködve szeretnék megvalósítani.

A Magyar Vízilabda Szövetség már korábban, a Vízilabda Világliga alkalmával is sikeresen együttműködött a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal. Az összefogás révén a Világliga sporteseményein közel 300 hátrányos helyzetű gyerek izgulhatott és szurkolhatott a lelátókon.

"Ekkor határoztuk el, hogy az EB-re még szervezettebben, még tudatosabban készülünk, hogy a Világliga során szerzett gyakorlati tapasztalatokra építve még több gyereket tudjunk fogadni. Közös célunk, hogy minél több gyermek számára tegyük lehetővé a különböző sportesemények látogatását, ugyanakkor jó példával járjunk elől, ösztönözve más szervezeteket is arra, hogy egyéb sporteseményeken is megnyíljanak a kapuk a gyermekek előtt. Az együttműködésünket szervezeti szinten is megerősítettük azzal, hogy Edvi Pétert, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökét a szervezőbizottság tagjai között üdvözölhetjük." - mondta dr. Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot az együttműködést bemutató sajtótájékoztatón Harrach Péter, a szervezet alelnöke képviselte, aki elmondta, a sportélményen túlmenően a közös szurkolás öröme egy válogatott mérkőzésen az összetartozást is erősíti, ezen kívül a kitartásra, erőfeszítésre és a csapatmunkára láthatnak példát a gyerekek, fiatalok.

"A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mindig is nagyon fontosnak tartotta, hogy rendezvényein sportélményeket is nyújtson a hátrányos helyzetű gyermekeknek. 2002-ben az Aranycsapat tagjaival alapítottuk meg a Sportbizottságunkat. Az alapítókhoz (Puskás Ferenc, Hidegkuti Nándor, Buzánszky Jenő, Sándor Károly, Grosics Gyula, Szepesi György) az elmúlt években számos olimpiai és világbajnok sportoló csatlakozott. Szeretnénk, ha a gyerekek a sport legnagyobbjaival szerzett élményekkel távozzanak a programjainkról." - mondta Harrach Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alelnöke.

A közösségi élményen kívül az is cél, hogy a gyermekek kedvet kapjanak a sporthoz. Az, hogy élőben is láthatják, milyen egy nemzetközi verseny, milyen, amikor sportoló és szurkoló egy emberként küzd a sikerért, személyes motiváció is lehet számukra.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Tudja-e tovább támogatni az OSC-t az A-Híd?
  Továbbra is a magyar vízilabda mögött áll Vodafone
  Az E.ON a Magyar Vízilabda Szövetség kiemelt támogatója
  Továbbra is kiemelt partnere a BENU a MVLSZ-nek
  Tovább támogatja a Magyar Olimpiai Csapatot a COOP
  Támogatja a magyar focit a Huawei
  Idén ötödször Vodafone Kupa a Margitszigeten
  Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cég labdáival játszik a szerb vízilabda válogatott
  Gyermekotthonok lakói vízilabdázhattak a bajnokokkal

További hírek ebben a kategóriában

Kampánnyal hívják fel a figyelme...
A Budapest Airport járványintézk...
Testhőmérséklet mérő kamera a Vo...
Kampányol a Próbakő