Hírek
23441 hír az adatbázisban
Eljárást indított a hatóság az Ask Bongo reklámjai miatt
MTI + Marketinginfo.hu - 2020-02-10 10:15
Reklám

A GVH versenyfelügyeleti eljárást indított az alapvetően gyermekeket és fiatalkorúakat célzó Ask Bongo ("Kérdezd Bongót!") szolgáltatás reklámjai miatt.

A reklámjai megsérthették a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát - közölte a GVH az MTI-vel.

Közölték: a GVH a hatósághoz érkező jelzések alapján észlelte, hogy a Középsuli című websorozatban olyan tartalom jelenik meg a Bongo emelt díjas SMS-szolgáltatásáról, amelyről valószínűsíthető, hogy közzétételéért ellenszolgáltatást nyújtottak, azonban ez nem tűnik fel egyértelműen a fogyasztóknak. Feltételezhető, hogy a műsor nézői nem kapnak megfelelő tájékoztatást a szolgáltatás lényeges jellemzőiről: így például annak díjáról és a válaszokhoz felhasznált adatok forrásáról. Emellett valószínűsíthető az is, hogy a Youtube-on futó websorozatban gyermekeknek szóló, közvetlen felszólítás jelenik meg az emelt díjas üzenetszolgáltatás igénybevételére.

A GVH szerint a szolgáltatást az érintett cégek széles körben, más kommunikációs eszközökön is népszerűsíthetik, így a versenyfelügyeleti eljárás kiterjed az összes ilyen kereskedelmi gyakorlat vizsgálatára.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy az eljárás alá vont vállalkozások, (a Global AQA Pty Ltd., a Globoport Média Holding Kft. és a Glenwood Media Kft.) a feltételezett jogsértést elkövették. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, ami meghosszabbítható - írták.


NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az adidasnak 60 millió forintot kell fizetnie a feltalálónak
  Szigorították a plakátelhelyezés szabályait
  Csökkenthető a reklámbírságok összege
  Beperelték a Volkswagent az USA-ban
  Reklámbírság a Sanofi-nak
  GVH: több kartellügy várható idén
  399 weboldal ellen indított eljárást a Chanel
  Több mint 10 milliárd forint bírságot szabott ki 2010-ben a GVH

További hírek ebben a kategóriában

A Coca-Cola ünnepi kampánya
Amikor nem csupán strandolni vág...
A Coca-Cola új kreatív platformj...
A chino nadrág tökéletes választ...