Hírek
23467 hír az adatbázisban
A jegygyűrű titkai (x)
Marketinginfo.hu - 2020-04-22 08:24
Design

A karikagyűrű viselése nem újkeletű dolog, hiszen már az ókorban is bevett szokás volt, de igazán csak a 13. században vált azzá a hagyománnyá, amit ma képvisel. Lássuk, hogy mit is tudunk a karikagyűrű viseléséről!

A karikagyűrű

A gyűrű formája már az ókor óta állandó, hiszen a kör azóta is a végtelen szerelmet és az örökkévalóságot szimbolizálja. Ez a mai napig így van, hiszen ideális esetben a pár tagjainak a választása egy életre szól.

Ehhez kapcsolódik egy elképzelés, amit bár tudományosan megdöntöttek, de mégis annyira kedves, hogy a mai napig tartja magát a hagyománya. Az ókori Egyiptomban úgy tartották, hogy a bal kéz gyűrűsujjából egy közvetlen ér vezet a szívbe. Egyrészt nem is lehetne szebb helye így, mint ez az ujj, de azért is hasznos a karikagyűrű, mert így az elgondolás szerint megakadályozza, hogy a szerelem megszökjön a szívből.

Már régebben is elterjedt szokás volt, hogy a vőlegény 2 gyűrűt vásárolt a szeretett nőnek, míg magának egyet. Az egyik egy díszes, kövekkel ékített darab, míg a másik egy jóval egyszerűbb karika. Ez a mai napig így van, hogy a reménybeli vőlegény az eljegyzési gyűrűvel kéri meg a kedvese kezét, ami egy szoliter vagy egy többköves gyűrű, amit az igen kimondása után a bal kéz gyűrűsujjára húz.

A karikagyűrűt manapság a pár már együtt választja, hogy mindkét fél stílusának megfelelő legyen.

Milyen legyen a karikagyűrű?

Manapság a karikagyűrűk kínálata meglehetősen bővebb, mint korábban, így a legkisebb üzletben is sokkal több gyűrű áll a rendelkezésünkre, mint amit meg tudunk nézni. Éppen ezért még mielőtt nekiindulunk a választásnak, érdemes néhány kérdést tisztázni.
 
  • 1. Mivel egy életre szóló döntés, így fontos, hogy színben menjen a hétköznapokban viselt ékszerekhez, azaz ha inkább ezüstöt hordunk, akkor ne sárga aranyat válasszunk, vagy fordítva.


 
  • 2. Találjuk meg az anyagilag megfelelő keretet, hogy nehogy túlköltekezzünk. Ezt nagyban befolyásolja, hogy milyen gyűrűt néztünk ki, azaz előre elkészített gyűrűre vágyunk, vagy pedig egyedileg készíttetjük.


 
  • 3. Ez lesz az első igazi kompromisszum a közös életre nézve, fontos, hogy mindenkinek megfeleljen. Ma már nem kötelező, hogy egyformák legyenek a gyűrűk, elég, ha csak főbb vonalakban egyeznek meg.


Ha egyedi apróságot szeretnénk, akkor érdemes belegravíroztatni egy szép idézetet vagy akár az esküvő dátumát a gyűrűk belső oldalába. Ettől sokkal személyesebb lesz az ékszer.

Azt se felejtsük el, hogy bár ez az ékszer egy életre szól, nem kötelező, hogy vagyonokba kerüljön, mert ugyanolyan értékes lehet a szívünknek egy olcsóbb darab is, ha az tökéletesen egyezik az elképzeléseinkkel.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Megmutatjuk, milyen lehetőségeitek vannak, ha vékonyabb pénztárcából vásároltok jegygyűrűt! (x)
  Egyedi ékszer, nem mindennapi érzelmek (x)
  Az eljegyzési gyűrű kiválasztása (x)
  Mik a legromantikusabb esküvői helyszínek az országban? (x)
  Különleges MINI egy különleges alkalomra
  Holtverseny az év marketingese díjátadón
  Jót tett a hercegi esküvő a londoni kereskedelemnek
  Herendi porcelán a hercegi esküvőre

További hírek ebben a kategóriában

Egyedi ékszer, nem mindennapi ér...
Hogyan legyen a kis lakás is diz...
Milyen a tökéletes alap egy make...
3D szobrok – térlátás és k...