Hírek
23441 hír az adatbázisban
Körkádat vásárolnál? Segítünk a választásban! (x)
Marketinginfo.hu - 2020-07-16 09:49
Reklám

A fürdőkád minden fürdőszoba ékköve kell, hogy legyen. Szerencsére ma már ennek semmi akadálya, hiszen a gyártók szebbnél szebb különböző stílusú és formájú modellt kínálnak.

Ennek köszönhetően mindenki megtalálhatja az ízlésének, valamint fürdőszobája stílusának és méretének megfelelő darabot. A megszokottól eltérő formájú kádak között is külön kategóriát képeznek a prémium hatást kölcsönző körkádak. Az alábbiakban ennek a típusnak a sajátosságait mutatjuk be!

Formavilág

Aki azt gondolná, hogy a körkádak egyes típusai között nincsenek formai különbségek, az nem is tévedhetne nagyobbat. Bár a körkádak helyigényük miatt csak a nagyobb fürdőszobákba férnek be - és a tágas helyiségekben mutatnak igazán jól -, a gyártók a kisebb lakással rendelkezőkre is gondoltak, amikor megalkották a sarokban elhelyezhető modellt. Ez a típus valamivel helytakarékosabb, de mégis hozza a körkádakra jellemző stílusjegyeket.

A legtöbb körkád beépítve, néha süllyesztve érvényesül igazán, így sok modellhez nem is kínálnak előlapot. A beépítés során alkalmazott megoldások és az ehhez választott burkolatok sokféle variációs lehetőséget tesznek lehetővé, amellyel tökéletesen fürdőszobánk stílusába illeszthető a választott kád.

A körkádak harmadik nagy csoportját a szabadonálló típusok alkotják, amelyek rendelkeznek előlappal, és komoly beépítést sem igényelnek. Ezek a modellek különösen jól mutatnak egy minimalista térben, de azért is kedveltek, mert kevesebb helyet foglalnak, mint beépíthető társaik.

Anyagválasztás

A Fürdőszoba-Szaniter Shopnál kapható körkádak esetében nem igazán jellemzőek a zománcozott fémből vagy öntött márványból készült típusok. A legtöbb modell akrilból készül, hiszen ez az anyag nagy formai választékot tesz lehetővé, de kellő szilárdságot is biztosít, ráadásul a fémekhez képest meglehetősen könnyű, ami egy közel kétméteres kád szállításánál és mozgatásánál nem utolsó szempont.

Csaptelepek

A körkádak kialakítása többféle stílusú csaptelep beszerelését is lehetővé teszi. Ma már az számít ritkábbnak, ha a csaptelep magára a kádra szerelhető. Sokkal mutatósabb és gyakoribb megoldás, ha a víz közvetlenül a falból folyik a kádba vagy a padlóra szerelt álló csaptelepen keresztül.

Méret és elhelyezés


A kör alakú kádak nagy méretükből (jellemzően 180 cm-es átmérővel rendelkeznek) és különálló elhelyezésükből adódóan csak szakember segítségével szerelhetők be, de a hidromasszázs funkciókkal rendelkező modellek bekötéséhez villanyszerelőre is szükség van. A körkádakra jellemző, hogy gyakran szobában kerülnek elhelyezésre, amely a beszerelés sajátosságai miatt jelentősen megdobhatja a vételárat.

Amennyiben a körkádakkal vagy más szaniterekkel kapcsolatban további kérdés merül fel benned, bátran fordulj a Fürdőszoba-Szaniter Shop szakértőihez.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ez a trendek hódítanak a fürdőszobában (x)
  A szennyestartó is lehet egy ízléses kiegészítő! (x)
  Felfrissítenéd a fürdőszobád? Mutatjuk, hogyan! (x)
  Csempéssz luxust a fürdőszobába! (x)
  Milyen bútor kerüljön a fürdőszobába? (x)
  Így érdemes kiválasztani a fürdőszobába szánt lámpákat (x)
  Otthonszépítés a SPAR-ral
  Férfiak és a szépségápolás
  CD: a tusolási szokásaink
  A tusfürdő vásárlási szokásaink
  Az új IKEA-katalógus a hálószobákat és a fürdőszobákat helyezi a középpontba
  Ajándékcsomagok: a dezodor és a tusfürdő a legkedveltebb termékek
  Fiatalos kozmetikumok

További hírek ebben a kategóriában

A Coca-Cola ünnepi kampánya
Amikor nem csupán strandolni vág...
A Coca-Cola új kreatív platformj...
A chino nadrág tökéletes választ...