Hírek
23467 hír az adatbázisban
Milyen ebédlőasztal illik leginkább az én stílusomhoz? (x)
Marketinginfo.hu - 2021-01-15 09:16
Design

Az étkezőasztal meghatározó része a lakásunk / házunk berendezésének, akár a konyhában, akár külön étkezőhelyiségben található.

Az egyik dilemma, amelyik előjön a tökéletes ebédlőasztal kiválasztásakor, az az, hogy elég nagy legyen egy esetleges vendégseregnek is, de ne túl legyen nagy akkor, amikor csak a család ül le együtt.

A mi tanácsunk itt az, hogy gondoljuk át, milyen gyakran jönnek hozzánk látogatóba. Ha nagyon gyakran, akkor szinte családtagnak is tekinthetünk még két három embert: legalábbis néhány naponta változó családtagnak. De ha csak ritkán jönnek vendégek, akkor nem érdemes túl nagy helyet beáldozni egy jóval nagyobb asztalért.

Kiváló kialakítás az étkezőnknek

Az étkező kialakításánál a paradoxon szabály sokszor igaz: a kevesebb több. Lehet, hogy mindössze egy csillárra, a megfelelő étkezőasztalra és székekre, esetleg egy tálalóra van szükségünk.

Amikor nekiállunk megtervezni a helyet, ne bizonytalanodjunk el, kapjunk elő egy papírt, ceruzát, a precízebbek esetleg egy vonalzót, és lássunk hozzá a tervezéshez! A székek kihúzásához a faltól hagyjunk legalább 90 cm-t, ha pedig mögöttük is szeretnénk közlekedni, 120 cm-re lesz szükségünk. Egy komód elhelyezéséhez szintén ugyanekkora hosszúságra (1,2 m) lesz szükségünk.

Melyik a tökéletes világítás az ebédlőasztal fölött?

Az asztal fölé ne helyezzünk el direkt világítású csillárt, inkább érdemes indirektben gondolkodni. A világítást így a plafonról visszaverődő fény biztosítja majd, amely sokkal intimebb, kellemesebb hangulatot kölcsönöz majd a helyiségnek.

Szintén érdemes meleg fényt választani, legújabban már szerencsére környezetkímélő LED égők is elérhetők ilyen színekben. Érdemes a csillár méretét az asztal nagyságához illeszteni.

Bármire is legyen szükségünk étkezőnkben, konyhánkban, otthonunkban bent - vagy akár kint a kertben, érdemes körülnézni a Homelux webáruházban. Ha náluk vásárolunk valamit, akkor szerencsénkre az országban bárhová kiszállítják a termékeket, méghozzá saját logisztikával. És ami sokaknak ennél is jóval fontosabb: a termékekre szakszervizes beépítést is lehet kérni, és olyan prémium szolgáltatások, mint a biztosítás és a szállítás is elérhetőek. A céget 2020-ban, ebben a különösen nehéz évben Magyar Brands díjjal jutalmazták.

Milyen típusú étkezőasztalok léteznek?

Tudjuk, hogy egy amerikai konyhában egészen más mutat jól, mint egy óriási ebédlőben vagy egy nagyobb, hagyományos konyhában. Szerencsére rengeteg lehetőségünk van, hogy megtaláljuk a leginkább megfelelő darabokat.

Ha úgy érezzük, hogy túl "szögletes" az étkezőnk, egy kis kerek skandináv étkezőasztal segíthet abban, hogy kissé oldja ezt a szögletességet.

Léteznek üveglapos asztalok, loft asztal (akár fémből, diófából is), de egy polgári miliő kihangsúlyozására valószínűleg a faragott asztalok a leginkább megfelelők.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Amit az előszoba sugall a lakás belteréről (x)
  Te elégedett vagy a dohányzóasztaloddal? (x)
  Négy oktatási intézmény nyert az MVM okosbútor-pályázatán
  Kétezer nevezés érkezett az Alkotó Energia pályázatra
  Újrahasznosított reklámponyvából készült bútorok
  Designer iroda a budai villamos remíz helyén
  Kétszámjegyű növekedésre számít az RS Bútoráruház
  Az e-kereskedelem felborítja az ipari disztribúció rendszerét
  Elkészültek a jövő strandbútorainak tervei
  Bútoradomány az Avontól

További hírek ebben a kategóriában

Egyedi ékszer, nem mindennapi ér...
Hogyan legyen a kis lakás is diz...
Milyen a tökéletes alap egy make...
3D szobrok – térlátás és k...