Hírek
23467 hír az adatbázisban
Milyen faliképet tegyen a nappaliba? (x)
Marketinginfo.hu - 2021-02-18 10:49
Design

A nappali minden otthonban egy frekventált hely. Többnyire tágas, világos helyiség, ahol összegyűlik a család apraja-nagyja, sőt a vendégeket is legtöbbször a nappaliban ültetjük le.

Éppen ezért a nappaliban elhelyezett dekorációt többen látják, mint a lakás többi helyiségében lévőt, ezért érdemes nagyobb figyelmet fordítani erre.

Fontos, hogy kifejezze a lakás otthonosságát, az ott élők ízlését, színvilágát. A festést vagy tapétát, a bútorokat, szőnyegeket és függönyöket ki lehet egészíteni egy inspiráló faliképpel.

Hogyan válassza ki a megfelelő faliképet a nappaliba?

A vászonfestmények egykor elengedhetetlen kellékei voltak az úri házaknak, sok családnak volt festője, aki megfestette a családi portrékat, és az összes családtag képe ott sorakozott a nappaliban vagy a lépcsőfordulóban. Ezek az idők elmúltak ugyan, de egy szép kép ma is fel tudja dobni a helyiség hangulatát, sőt ma már nem csak festett vászonképek közül választhatunk, hanem nyomtatott változat is létezik, amely megfizethetőbb, ezáltal könnyebben elérhető bárki számára. Egy falikép megkoronázhatja a dekorációt, a kiválasztásához elég néhány szempontot figyelembe venni.

A vászonképek olcsó áruk ellenére egyedi műalkotás benyomását keltik. A nyomtatott faliképek anyaga igazi vászon, ezért nagyon élethűen utánozza a festett képet. Kiválasztásához az alábbiakat érdemes figyelembe venni:

Stílus

Vegye szemügyre a nappaliban a domináns mintákat, mivel a faliképnek harmóniában kell lennie ezekkel. A helyiség egészének stílusa némileg bekorlátozza a választható képeket, egy keleties stílusú nappaliba például ne tegyen modern geometriai mintázatú változatot! Ne csak azt vegye figyelembe, hogy mennyire tetszik Önnek a kép, ha stílusban nem illik a többi dekorációs elemhez, válasszon másikat!

Színek

További fontos szempont a helyiség színvilága, a faliképnek igazodnia kell ehhez, belesimulhat a színvilágba, de akár kontrasztot is adhat, amivel kiemelkedik a többi dekorációból, vagy hangsúlyozza azt a felületet, ahová kerül. Egy színes nappaliban egy fekete-fehér kép nagyon elegáns tud lenni. Ha interneten vásárol, mobiltelefonjával készítsen fotót a falról, ahová a kép kerül, és a tegye egymás mellé a választott falikép fotójával.

Felület

Mérje meg azt a felületet, ahová a kép kerül. A méret ismeretében válassza ki a megfelelő képméretet, ha túl kicsi a kép, nem mutat jól a nagy felületen, ha pedig túl nagy, akkor minden mást elnyom a látvány.

Kialakítás

Ma már többféle kialakítás közül választhatunk, kerek, ovális, szögletes, egy- vagy többrészes, keretes vagy keret nélküli. Válassza ki a legmegfelelőbbet!

Készítsen saját vászonképet!

A tapetaposzter.hu Poszter specialista webáruházban rengeteg felnőtt kifestőkészletből választhat. A festés megnyugtató, kreatív tevékenység, amelynek végeredménye egy saját festmény lesz!

Legyen sok öröme a választott képben!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Milyen ajándékkal lepjük meg szeretteinket lakásavató alkalmából? (x)
  A falmatricákat nemcsak a falra ragaszthatod! (x)
  Változatos fali lámpák (x)
  Csúcson a klíma- és ventillátorok iránti kereslet

További hírek ebben a kategóriában

Egyedi ékszer, nem mindennapi ér...
Hogyan legyen a kis lakás is diz...
Milyen a tökéletes alap egy make...
3D szobrok – térlátás és k...