Hírek
22870 hír az adatbázisban
Két tipp elektromos autó vásárlásához (x)
Marketinginfo.hu - 2021-10-18 11:43
Kereskedelem

Hoztam neked pár tippet elektromos autó vásárlásához. Ezeket érdemes átnézned akkor is, ha már tudod, milyet szeretnél, de akkor is, ha még csak ismerkedsz ezzel a világgal.

Bárhol is tartasz a folyamatban, olvasd el, mert lehet, tudok neked jó tippeket adni. Ezeket felhasználva akár még meg is változhat a véleményed egy-egy modellről. Vagy akár meg is erősíthet téged abban, hogy jó felé keresgélsz.

Az út az elektromos autó vásárlásához

Egyesek hiúsági kérdést csinálnak a váltásból. Van egy új, menő autócsoda? Akkor ide vele! Már cserélem is le az 1-2 éves korábbi csodajárgányomat. Ez is egy út lehet az elektromos meghajtású autók felé, de azért nem ez a legjellemzőbb.

Vannak, akik racionális, gazdaságilag megalapozott döntést hoznak. Ők látják ezeknek az autóknak az előnyeit a fenntartási költségek tekintetében. Látják, hogy hosszú távon sokkal jobban megéri ezeket vezetni, mint egy benzines vagy dízelautót. Ők egyfajta befektetésként is tekintenek az autóra. És rájöttek, hogy így tudják garantálni a legalacsonyabb fenntartási költséget. Ha utánaszámolunk, akkor ez abszolút logikus! Napelemekkel akár nulla forintból is megoldhatjuk az energia utánpótlását, és még a szervizdíjak is minimálisak egy robbanómotoros autóhoz képest.

És aztán ott vannak a klímaharcosok, a jövőért aggódók, a környezettudatos vásárlók. Ők szintén elég racionálisak, mert amellett döntenek, hogy sokkal kisebb károsanyag-kibocsátással járjon a közlekedésük. Ők szeretnék biztosítani a saját és családjuk, szeretteik jövőjét. Óvni akarják a levegő tisztaságát, és meg szeretnék menteni a Földet a klímakatasztrófától. Ez egy nagyon felelős, előrelátó gondolkodásra vall.

Te bármelyikbe is tartozz (akár több kategóriába is egyszerre), jó döntést hozol! Számos előnye van (ahogy láthattad is) az elektromos autóknak.

1. Tipp a vásárláshoz: bérlés

Az első tippem azoknak szól, akiknek már megvan, hogy milyen típust szeretnénk. Nekik a legjobb tippem az, hogy amint lehet, próbálják ki a kiszemelt autót! Erre a legjobb lehetőség az, ha kibérlik 1-2 napra a kiválasztott típust. Így testközelből megtapasztalhatják, hogy mit is tud, mennyire kényelmes, milyen vezetni, mennyire komfortos. Érdemes hát szétnézni a piacon, például számos elektromos autó bérlésére van lehetőség a 101 EV Parknál. Érdemes megnézni a lehetőségeket, és ha szembe jön a kiszemelt autó, már mehet is a bérlés!

2. Tipp a vásárláshoz: Neked mi a fontos?

Minden esetben azt kell tudnod, hogy te miért akarsz elektromosra váltani, és mit akarsz csinálni az autóval? Ha például csak ingázáshoz kell, tehát napi 100 km-t teszel meg vele, elég egy 200 km hatótávú is. De ha komolyabb utakat is szeretnél vele megtenni, akkor érdemes nagyobb hatótávút választani. Ha neked fontos a gazdaságosság, akkor kis fogyasztásút válassz. Ha szeretsz gyorsulni, akkor meg a Tesla Model 3 Performance-t!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Elektromos autók és költségek (x)
  Könnyű elektromos járművek a közlekedésben, azaz a mikromobilitás
  A Volkswagen 15 milliárd eurós beruházást jelentett be
  Elektromos autókat kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat
  A Volkswagen első teljesen elektromos autójának sorozatgyártása
  Nagyszabású elektromobilitási offenzívát indít az Audi
  Új e-töltőállomásokat nyitott Zalaegerszegen az E.ON
  A magyarok 29 százaléka már elektromos autót venne
  A Ford 2022-re egymillió elektromos autó értékesítését tervezi Európában
  Bővíti győri központját az Audi

További hírek ebben a kategóriában

Újabb Tesco mini shopok
Az ország legnagyobb BMW M-es ke...
Te mersz felnőtteknek való eszkö...
Az oroszországi Volkswagen leáll...