Hírek
23089 hír az adatbázisban
Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet szeretetvendégsége
Marketinginfo.hu - 2021-12-17 10:54
CSR

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezi hagyományos adventi-karácsonyi szeretetvendégségét.

Öt napon át, december 19. és 23. között naponta 1000 adag ételt osztanak ki önkéntesek, támogatók és a Segélyszervezet munkatársai a hajléktalanoknak, illetve rossz szociális körülmények között élő családok számára. A szeretetvendégségen az étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is várja a rászorulókat. A segélyszervezet külön figyelmet szentel a jelenleg is fennálló járványhelyzetre. Többek között a szigorú szabályok szerinti ültetési rend, a maszkviselet és a plexivel elválasztott tálalás is a résztvevők biztonságát szolgálja.

A segélyakció első napján, december 19-én vasárnap az Ökumenikus Segélyszervezet szeretetvendégségébe önkéntesként bekapcsolódik Rab Edina táncművész, Verrasztó Dávid Európa-bajnok úszó és Kardos Eszter színésznő. Az öt napos melegétel-osztás közül kettőt, köztük a mai napi ételadagok kiosztását az E.ON támogatja. A rászorulók a sertéspörkölt és tészta mellé savanyúságot, kenyeret, süteményt, gyümölcsöt és szaloncukrot is kapnak.

"Egész évben fontos, de ha lehet, karácsonykor még inkább, hogy figyeljünk azokra, akiknek segítségre lehet szükségük. A szeretetvendégség nem pusztán laktató meleg ételt kínál, hanem törődést és odafigyelést is, hogy egy kis kedvesség jusson az ünnepek közeledtével minden gyermeknek, nagycsaládnak, idős vagy nélkülöző embernek. Ezért a célért dolgozunk együtt évek óta a Segélyszervezettel partnerségben" - mondta el a kezdeményezés kapcsán Losonczi Gergely, az E.ON Hungária Csoport vállalati kommunikációs vezetője.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: "A nehezített körülmények ellenére a Segélyszervezet céljai változatlanok: a maszkok mögül is emberi arcot mutatva meleg étellel, törődéssel szebbé tenni minél több rászoruló ember, illetve család ünnepét".

A fővárosi ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A karitatív szervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni! Az adományvonalra 1 hívás 250 forint, így 4 hívás egy tál meleg ételt jelenthet egy rászorulónak!

Időpontok mindennap: 2021. december 19-23., (vasárnap-csütörtök) 11 órától
Helyszín: Budapest XXI. (Csepel), Kossuth Lajos u. 138-148. közötti lakótömbbel szemben, a Shell benzinkút előtti parkolóban.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Idén olcsóbb termékek kerülhetnek a karácsonyfa alá
  Adventi Adománygyűjtés a Tesco áruházakban
  Zöld fogadalmak karácsonyra
  Adománykuponok a Tesco áruházakban
  Közel 34 millió forint adományt gyűjtött a Tesco
  A Tesco ismét támogatja az adománygyűjtő kampányát
  Több mint 60 millió forint a Tesco vásárlóitól
  Abroncsokkal népszerűsítik az adományozást
  Indul a szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtés
  1353 darab szívecske
  A Tesco idén is segíti a szeretet.éhség. adománygyűjtést

További hírek ebben a kategóriában

Együttműködik a VOSZ és a Széche...
A Nestlé és a SPAR legújabb szem...
Az OPUS TIGÁZ névadó szponzorkén...
Újraindul az AUTTALENT 2023 - Eg...