Hírek
22767 hír az adatbázisban
Meddig tart a hajbeültetés hatása? Most kiderül (x)
Marketinginfo.hu - 2022-01-20 09:20
Egészségmarketing

Amikor valaki elkezd azon gondolkodni, milyen megoldást válasszon a kopaszodására, előbb-utóbb elő fog kerülni a hajbeültetés kérdésre.

De vajon mennyi ideig maradnak meg a beültetett hajszálak? És mik azok a szempontok, amikre oda kell figyelned?

A hajhullás legfőbb oka a DHT-hormon jelenléte

Azért is szoktak úgy fogalmazni, hogy a kopaszodás alapvetően egy férfias problémakör, mert ennek jellemző oka a DHT-hormon túlzott jelenléte. Férfiak esetében ez a hormon nagy mennyiségben fordulhat elő a fejbőrön, annak is egy bizonyos részén. A hajhulláshoz az vezet, hogy a hormon túlzott jelenléte elpusztítja a hajhagymákat, így azok nem képesek új hajszálak növesztésére.

Sajnos ez nem az az állapot, amit egyik napról a másikra meg lehetne szüntetni, így érdemes olyan hosszú távú megoldásban gondolkodni, mint a hajbeültetés. Általában a tarkón és a fej oldalsó részén előforduló hajhagymák nem rendelkeznek DHT receptorral, így azok nem érzékenyek a hormon jelenlétére. Ezeket donorként alkalmazhatják a hajbeültető eljárás során.

Tartós a hajbeültetés, vagy ismételni kell az eljárást?

Szerencsére ez egy olyan orvosi beavatkozás, amire csak egyszer kell elszánnod magadat. Egy jól kivitelezett hajbeültetés élethosszig tart. Ennek oka alapvetően abban a hormonális különbségben rejlik, ami megkülönbözteti a donor területről származó hajhagymákat a kopaszodó területen előforduló hajhagymáktól.

A beavatkozás után nem számíthatsz azonnali változásra, az eredmények fokozatosan fognak jönni. Először 4-6 hét elteltét követően tapasztalhatod azt, hogy megkezdődik az átültetett hajszálak kihullása és elindul az úgynevezett regenerációs időszak. Általában 4-5 hónapra van szükség ahhoz, hogy már az újonnan átültetett, egészséges hajszálak növekedését észleld.

Más lehetőségeid is vannak a hajhullás elleni küzdelemben

Amennyiben a hajbeültetést elsőre túl nagy beavatkozásnak érzed, vagy úgy gondolod, hogy nem olyan mértékű a probléma, akkor mindenképp konzultálj egy szakorvossal. Számos olyan eljárás van, amivel a kisebb kopasz foltokat szépen el lehet tüntetni. Az egyik ilyen a hajmezoterápia, amennyiben időben kérsz segítséget, megállíthatod a további hajhullást. Ennek a technológiának a segítségével regenerálhatóak meglévő hajhagymáid, hogy azok egészségesebbek legyenek és erősebb, dúsabb hajat legyenek képesek növeszteni.

Az orvosi mikropigmentációval is el lehet érni javulást, bár ez inkább egy vizuális jellegű beavatkozás. A tetováláshoz hasonló folyamat, apró pontok megfestésével borostás hatást érhetnek el a fejbőrön, így ez a rövid hajú férfiaknál nagyon látványos, azonnali eredményeket hoz.

Bármelyik eljárást is választod, az eredmény akkor lehet tartós, ha te is teszel érte. Konzultálj szakemberrel, válasszátok ki közösen a neked megfelelő eljárást, és tartsd be az utasításokat a siker érdekében.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Fáj a térded? Szedj rá kollagént! (x)
  Hogyan kezelhető a hajhullás? (x)
  Hajápolási tippek a téli hónapokra (x)

További hírek ebben a kategóriában

Mi az, amit a porcelán héjról tu...
Családi egészségbiztosítás ̵...
Állítsuk a bélbaktériumokat az o...
Középpontban a láb: te hogyan áp...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...