Hírek
23447 hír az adatbázisban
Ezek a világ legetikusabb vállalatai 2022-ben
Marketinginfo.hu - 2022-04-25 12:41
DM

A Ethisphere minden évben odaítéli a 'Világ legetikusabb vállalata' címet azoknak a cégeknek, amelyek a jobb teljesítmény mellett kimagasló etikai irányelvek betartása révén végzik mindennapi tevékenységüket.

Először szerepel a listán - többek között - az Apple, a horvátországi Telekom és a Pfizer, de olyan piaci szereplők is díjazásban részesültek, mint a 14. alkalommal jutalmazott Starbucks, a 16. alkalommal elismert PepsiCo és a most már 13 etikai díjjal büszkélkedhető L'oréal kozmetikai vállalat.

"Napjainkban az üzleti vezetők minden eddiginél nagyobb felelősséggel tartoznak azért, hogy etikusan járjanak el, elszámoltathatók, megbízhatóak legyenek és ezáltal a pozitív változás hajtóerejévé váljanak. A 'Világ legetikusabb vállalatai' címmel elismert társaságok az integritás, a fenntarthatóság, a vállalatirányítási gyakorlatok, illetve a közösségek iránti elkötelezettségük alapján tovább inspirálhatnak mindannyiunkat" - mondta az Ethisphere vezérigazgatója, Timothy Erblich.

A díjazottak között igazi kuriózumnak számít a tanácsadói szektor francia székhelyű képviselője, a Capgemini, amely tíz egymást követő évben zsebelhette be az elismerést és amelynek magyarországi leányvállalata idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját.

Bár a Capgemini több, mint 50 országban van jelen, az egyes csapatokat egy olyan közös vállalati kultúra köti össze, amely a nyitottságon, a bizalmon, az egymás háttere iránti tiszteleten és a közös munkában való részvételen alapul. A közelmúltban bejelentett ESG-politikája részeként a Capgemini új célként tűzte ki, hogy a munkavállalóinak több mint 80%-a 7 és 10 közötti értéket érjen el az etikai pontszámok skáláján.

"Az, hogy a 'Világ legetikusabb vállalatai' között szerepelhetünk immár egy évtizede, ékes bizonyítéka annak, hogy a Capgemininél keményen dolgozunk azon, hogy erős etikai kultúrát építsünk ki. Globális méretünkből eredően különösen nagy a felelősségünk és ezt rendkívül komolyan vesszük" - mondja Aiman Ezzat, a Capgemini-csoport vezérigazgatója. "Sokak által választott munkáltatóként és világszerte számos szervezet megbízható üzleti partnereként kritikus fontosságú számunkra, hogy minden tevékenységünk során a legmagasabb etikai normákat kövessük."

"Nagyon büszke vagyok a 10 egymást követő elismerésre" - mondja Philippe Christelle, a Capgemini-csoport etikai főtisztviselője. "Bízunk benne, hogy munkavállalóink innovációkat és megoldásokat kínálnak ügyfeleink számára, miközben minden esetben a cég alapértékeinek megfelelően cselekednek, döntéseikkel és tetteikkel minden munkanapon hozzájárulva ilyen módon az etikai kultúránk építéséhez. Ez az elismerés az etikusabb jövő felépítése érdekében tett folyamatos, közös erőfeszítéseinket dicséri."
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A L’Oréal ismét elismerésben részesült
  A Xerox a világ legetikusabb vállalatai között immár 12 éve
  18. alkalommal adták át az Üzleti Etikai Díjakat
  Újra a világ legetikusabb vállalatai között a Schneider Electric
  Újabb elismerést kapott a Xerox
  Átadták az Üzleti Etikai Díjakat
  Ismét a világ legetikusabb vállalatai közt a Xerox
  Megéri etikus vállalatnak lenni

További hírek ebben a kategóriában

Duettezik a Baileys és az Euroví...
Grafikus képzés nem csak művésze...
Add el először a személyiséged, ...
A Suzuki Vitara az Elviszlek mag...